Μήνυμα ενότητας έστειλε απο τις Σέρρες η πρόεδρος της ” Επιτροπής 2021″ Γιάννα Αγγελοπούλου.

Η κυρία Αγγελοπούλου σε δηλώσεις της τόνισε πως όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε την Ελλάδα του μέλλοντος και να την οδηγήσουμε στην τρίτη εκατονταετία από την απελευθέρωση της. Εξήρε την προσφορά των Βλάχων στον αγώνα του 1821 , ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Αρχιστράτηγο των ελληνικών δυνάμεων της Μακεδονίας Εμμανουήλ Παππά.

Υποδεχόμενος την κυρία Αγγελοπούλου ο δήμαρχος Σερραίων Αλέξανδρος Χρυσάφης , αναφέρθηκε στην δημιουργία ιστορικού ψηφιακού πάρκου , προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ , που έχει εγκριθεί από την “Επιτροπή 2021” και θα ενταχτεί στο πρόγραμμα “Αντώνης Τριτσης”.

Η κυρία Αγγελοπούλου  έφτασε στις Σέρρες στη μια το μεσημέρι (11/9), όπου στο δημαρχείο της έγινε θερμή υποδοχή από τον δήμαρχο Αλέξανδρο Χρυσάφη, βουλευτές, δημοτικούς συμβούλους και εκπροσώπους φορέων.

Ο δήμαρχος πρόσφερε στην κυρία Αγγελοπούλου, ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα, μια μαρμάρινη πλάκα με το έμβλημα του Δήμου και μια βλάχικη πόρπη.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ήρωα Εμμανουήλ Παππά και αμέσως μετά η κυρία Αγγελοπούλου παρευρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βλάχων και οι τοπικοί σύλλογοι , έξω από το χώρο του Μουσείου του συλλόγου “Γεωργάκης Ολύμπιος”.

Τόσο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Μαγειρίας όσο και η πρόεδρος του Συλλόγου Στεργιανή Βέρρου μίλησαν με τα θερμότερα λόγια για την κυρία Αγγελοπούλου και το έργο που επιτελεί , αλλά και στην συνεισφορά των Βλάχων στην Επανάσταση.

Η κυρία Αγγελοπούλου που έγινε δεκτή με Βλάχικα τραγούδια , ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με βλάχικους χορούς, τους οποίους τίμησε η πρόεδρος της “Επιτροπής 2021” χορεύοντας , ενώ της προσφέρθηκαν δυο αναμνηστικές πλακέτες.

Στην εκδήλωση μεταξύ των άλλων παρευρέθηκαν οι βουλευτές Φωτεινή Αραμπατζή, Τάσος Χατζηβασιλείου, Θεόφιλος Λεονταρίδης και Λευτέρης Αβραμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σπυρόπουλος, οι δήμαρχοι Εμμανουήλ Παππά Δημήτρης Νότας και Αμφίπολης  Στέργιος Φράνστανλης, ο προεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Κατιρτζόγλου, δημοτικοί σύμβουλοι , εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Διαβάστε επίσης: