Προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμο Σερρών και την Εγνατία Οδό ΑΕ για την ανάθεση των μελετών για την κατασκευή και βελτίωση εννέα ισόπεδων κυκλοφοριακών κόμβων υπογράφηκε τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο Σερρών παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εγνατίας Οδού κ. Κωνσταντίνος Κουτσούκος. Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασίλειος Κατιρτζόγλου, ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Γιώργος Νυχτοπάτης και ο αντιπρόεδρος της Εγνατίας Οδού κ. Γιάννης Χατζόπουλος.

«Η σημερινή υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με την Εγνατία Οδό σηματοδοτεί την έναρξη ενός έργου, που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης. Ο Δήμος Σερρών έχει την ετοιμότητα για την υλοποίησή του, καθώς έχουμε δεσμεύσει στο τεχνικό πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό όλα τα απαιτούμενα ποσά. Με τη βοήθεια του Υπουργού Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, που ήταν δίπλα μας σε όλη αυτή την προσπάθεια οι κόμβοι θα τρέξουν ακόμη πιο γρήγορα. Χρειαζόμαστε τέτοιους συμμάχους και στις προτάσεις που έχουμε για έργα πάνω από 50 εκατ.ευρώ που θα υποβληθούν και στο Αντώνης Τρίτσης και στα άλλα χρηματοδοτούμενα και συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Επιπλέον, οι δρομολογούμενες αλλαγές στον νόμο 4412/2016 για τις δημόσιες συμβάσεις αναμένουμε να λειτουργήσουν θετικά για την επιτάχυνση των διαδικασιών», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης.

«Ο Δήμος Σερρών με μεγάλη επιμέλεια έχει ετοιμάσει ένα φιλόδοξο τεχνικό πρόγραμμα. Είμαστε δίπλα του για να τον στηρίξουμε σε αυτό το πρόγραμμα, όπως είμαστε δίπλα και σε όλους τους Δήμους της χώρας. Δίνεται μία μεγάλη ευκαιρία σε όλη την Ελλάδα αλλά και στον νομό Σερρών με το Ταμείο Ανάκαμψης και άλλα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα να κάνουμε έργα ουσίας που θα αφήσουν θετικό αποτύπωμα στο μέλλον. Έχουμε ήδη επεξεργαστεί στο υπουργείο έργα προς ένταξη στην πόλη των Σερρών, τα οποία υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσαν να γίνουν ποτέ», υπογράμμισε ο Υπουργός Υποδομών κ. Κώστας Καραμανλής.

«Η Εγνατία Οδός θα συνδράμει στην προσπάθεια του Δήμου Σερρών για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της ροής της κυκλοφορίας. Η Εγνατία Οδός με τη μεγάλη εμπειρία της σε τεχνικά έργα ιδιαιτέρων απαιτήσεων και έχοντας κατασκευάσει ήδη το σύνολο του οδικού άξονα με μεγάλη χαρά ανταποκρίνεται σε τέτοιες ενέργειες που ξεκινούν από το Υπουργείο Υποδομών», επισήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εγνατίας Οδού κ. Κωνσταντίνος Κουτσούκος.

Βάσει της προγραμματικής σύμβασης η Εγνατία Οδός θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση των μελετών για τα κάτωθι σημεία:

1. Κυκλικός κόμβος στην είσοδο της πόλης, οδό Βενιζέλου με οδό Πολυτεχνείου

2. Κυκλικός κόμβος επί των Οδών Πιττακού-Δογάνης

3. Έλεγχος λειτουργίας κόμβου επί της Μακεδονομάχων

4. Κυκλικός κόμβος Ε.Ο. Σερρών – Δράμας

5. Έλεγχος εξυπηρέτησης σηματοδοτούμενου κόμβου οδών Αγ. Σοφίας και Μεγ. Αλεξάνδρου

6. Κυκλικός κόμβου επί των οδών Μεραρχίας και Ολυμπίου

7. Κυκλικός κόμβος επί της οδού Κων. Καραμανλή στη διασταύρωση με το Γυμνάσιο Λευκώνα

8. Έλεγχος εξυπηρέτησης σηματοδοτούμενου κόμβου, οδός Σιγής

9. Διερεύνηση κατασκευής κόμβου στο Μουσικό Σχολείο Σερρών

Διαβάστε επίσης: