Μέσα σε αποκριάτικη ατμόσφαιρα, και με τη συμμετοχή μεγάλου πλήθους καρναβαλιστών, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, 20 Φεβρουαρίου, η εντυπωσιακή έναρξη της Σερραϊκής Mascarata.

Όλα ξεκίνησαν απ' την Πλατεία Κρονίου της πόλης των Σερρών, όπου, ήδη από νωρίς το απόγευμα, είχαν αρχίσει να συρρέουν δημότες κάθε ηλικίας, προκειμένου να παρακολουθήσουν το διαγωνισμό κρύου ανέκδοτου.

Το έναυσμα για την έναρξη των εκδηλώσεων, έδωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Υγείας και Πολιτισμού, κα Σωτηρία Πάνου-Αναστασιάδου. Παρουσιαστής του διαγωνισμού, ήταν ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, ενώ νικητής ήταν ο Ακύλας Μυτιληναίος.

Ακολούθησε μια μεγαλειώδης καρναβαλική παρέλαση στην Οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή. Με Βασίλισσα του Καρναβαλιού την τραγουδίστρια Josephine, 27 ομάδες παρήλασαν μπροστά στο κοινό, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Κάθε μια απ' τις ομάδες, ανέβηκε στην εξέδρα που είχε στηθεί στην Πλατεία Κρονίου, προκειμένου να παρουσιάσει το νούμερό της και να κριθεί απ' τους κριτές. Επικεφαλής της Κριτικής Επιτροπής, ήταν η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, Καλλιόπη Ευαγγελίδου.

Στη συνέχεια, η δράση μεταφέρθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας: με το σύνολο σχεδόν των καρναβαλιστών να έχει συγκεντρωθεί στην «καρδιά» της πόλης, τη σκυτάλη της διασκέδασης πήρε η Josephine. Σε μια συναυλία όπου κυριάρχησαν η ζωντάνια, το πάθος και η εντυπωσιακή συμμετοχή του κόσμου, η δημοφιλής καλλιτέχνης ερμήνευσε δικές της επιτυχίες, αλλά και κομμάτια του ελληνικού ρεπερτορίου, ανάβοντας το κέφι και ξεσηκώνοντας μικρούς και μεγάλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, απ' τη βραδιά, δεν έλειψαν ούτε τα βραβεία: στο διάλειμμα της συναυλίας, βραβεύτηκαν οι καλύτερες καρναβαλικές ομάδες της Mascarata, έπειτα από συμψηφισμό κοινού και κριτών. Την τρίτη θέση, κατέλαβε «Ο κόσμος των συναισθημάτων», που παρουσίασε το 20ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, ενώ, στη δεύτερη θέση, βρέθηκε η ομάδα ZOULOU Volta, του Κώστα Πασχαλίδη, η οποία βραβεύτηκε με 500€ μετρητά. Μεγάλη νικήτρια, ήταν η ομάδα «Πειραματικά Πρωτόνια», του Πειραματικού Σχολείου Σερρών, που απέσπασε το βραβείο των 2.000€. Στις δυο πρώτες ομάδες, τα βραβεία παρέδωσε ο κ. Ιωάννης Μυλωνάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της «ΘΕΡΜΗ Σερρών Α.Ε.», της εταιρείας που είναι και χορηγός των βραβείων.

Τέλος, η επιτυχημένη βραδιά έκλεισε λίγο μετά τις 23:00, μ' έναν ξέφρενο αλευροπόλεμο: αφού προηγουμένως «οπλίστηκαν» με σακιά γεμάτα αλεύρι και χωρίστηκαν σε δυο αντίπαλες ομάδες, οι καρναβαλιστές που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Ελευθερίας διασκέδασαν με την ψυχή τους, πετώντας αλεύρι ο ένας στον άλλο.

Από το γραφείο τύπου

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 165 επισκέπτες