H Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας, Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Σερρών, σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ν.Σερρών, πραγματοποίησε χθεες, 25/01/2020, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, την πρώτη μαζική εκπαίδευση του γενικού πληθυσμού στις Πρώτες Βοήθειες και στην ΚΑΡΠΑ.

Όπως δήλωσε η Αρμόδια Αντιδήμαρχος, κα Σωτηρία Πάνου-Αναστασιάδου: «Ένας απ' τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης είναι η ανάδειξη της Δημόσιας Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, στρατηγική προτεραιότητα για τη νέα Δημοτική Αρχή είναι η εκπαίδευση του γενικού πληθυσμού στις πρώτες βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Η πολιτική για την προαγωγή της δημόσιας υγείας δεν απευθύνεται μόνο σε ομάδες πληθυσμού at risk, σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις, αλλά αφορά ένα ευρύτερο φάσμα πληθυσμού. Γι' αυτό, σήμερα, ξεκινάμε με την εκπαίδευση ηλικιών από 8 και άνω, με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα KIDS SAVE LIVES, εγκεκριμένο και απ' το Υπουργείο Παιδείας και απ' το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Παρουσιάστηκαν τεχνικές θωρακικών συμπιέσεων με στόχο να αυξηθεί όσο το δυνατόν η κυκλοφορία του αίματος και εμφυσήσεις, με σκοπό να μεταφερθεί οξυγόνο στους πνεύμονες του θύματος. Είχαμε 40 προπλάσματα επί σκηνής και 30 εθελοντές, οι οποίοι ενεργούν σε συνθήκες προσομοίωσης.

Ευχαριστούμε θερμά την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Σερρών, που είχε την πρωτοβουλία γι' αυτήν τη διοργάνωση. Ευχαριστούμε το τμήμα Δημόσιας Υγείας και το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σερρών, καθώς και τους τεχνικούς του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., που απ' τις 15:00 μ.μ. βρίσκονταν στο χώρο της εκδήλωσης, για να ετοιμάσουν τα πάντα. Μα, πάνω απ'όλα, ευχαριστούμε τους εθελοντές του ανθρωπιστικού οργανισμού KIDS SAVE LIVES, που με χαρά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και, κυρίως, όλους εσάς, που μας τιμήσατε σήμερα με την παρουσία σας, επιδεικνύοντας ζήλο και ενθουσιασμό για τη μαζική εκπαίδευση. Χωρίς τη δική σας συμμετοχή, καμιά πολιτική και κανένας θεσμός δεν μπορεί να αναπτυχθεί. Η μαζική προσέλευση, αποδεικνύει το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, που διακρίνει τους συντοπίτες μας».

Από το γραφείο τύπου

Διαβάστε επίσης: