Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας, Υγείας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Σερρών και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Σερρών συνδιοργανώνουν με τον ανθρωπιστικό οργανισμό «KIDS SAVE LIVES» την εκπαίδευση παιδιών και ενηλίκων στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και στις πρώτες βοήθειες σε επείγουσες καταστάσεις.

Όπως δήλωσε η αρμόδια Αντιδήμαρχος, κα Σωτηρία Πάνου, η δράση πραγματοποιείται μετά από πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου μας και η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί δωρεάν από πιστοποιημένους εκπαιδευτές-εθελοντές για όλους όσους δηλώσουν συμμετοχή στις 25 Ιανουαρίου 2020 και ώρες 17:00- 21:00 στην αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών.

Το πρόγραμμα «KIDS SAVE LIVES» είναι εγκεκριμένο απ' το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ενώ κύρια επιδίωξη είναι η εκπαίδευση του γενικού πληθυσμού στις πρώτες βοήθειες, η προαγωγή του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης στο συνάνθρωπο και η προσπάθεια να διαφανεί μέσα από ανάλογες δράσεις πόσο σημαντικό είναι να θεσμοθετηθεί μάθημα πρώτων βοηθειών στα ελληνικά σχολεία, όπως υποστηρίζει ο Ανθρωπιστικός Οργανισμός.

Από το γραφείο τύπου

serreslife

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 200 επισκέπτες