Το «πράσινο φως» για την υλοποίησή τους πήραν με την εξασφάλιση της χρηματοδότησής τους τρεις προτάσεις που κατέθεσε ο Δήμος Σερρών  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για το Τμήμα Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Σερρών Κωνσταντίνος Καρπουχτσής οι εγκριθείσες προτάσεις αφορούν: στην ενεργειακή αναβάθμιση του 9ου και του 12ου Δημοτικών Σχολείων Σερρών προϋπολογισμού 998.000 €,στην εκμάθηση ελληνικής γλώσσας και ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων για Ρομά στον Δήμο Σερρών συνολικού προϋπολογισμού 59.660 €  και  στην πρώτη φάση των έργων αστικής αναζωογόνησης του Δήμου Σερρών προϋπολογισμού 1.700.000 €, πρόταση που υποβλήθηκε στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Σερρών, συνολικού προϋπολογισμού 4.719.000 €.

Η πρόταση για τα έργα    αστικής αναζωογόνησης περιλαμβάνει:  την ανάπλαση των πεζοδρομίων εκατέρωθεν της οδού Ερμού (από το ύψος της συμβολής της με τον πεζόδρομο Κ. Καραμανλή, έως και τη συμβολή της με τις οδούς Ελ. Βενιζέλου και Βασ. Βασιλείου), τη διαμόρφωση παιδικής χαράς επί της διασταύρωσης των οδών Δημογερόντων – Ν.Νικολάου και την αντικατάσταση υφιστάμενων φωτιστικών και εξοπλισμού στο χώρο της πλατείας Ελευθερίας.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης: