serreslife

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2018 η εναρκτήρια συνάντηση του έργου “Αγροτικές κοινότητες μηδενικής παραγωγής αποβλήτων και ενεργειακής απόδοσης στη διασυνοριακή περιοχή”, με ακρωνύμιο “ZEFFIROS”, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας “Ελλάδα-πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2014-2020” και μέσω του οποίου θα δημιουργηθούν δύο, μικρής κλίμακας, πιλοτικές μονάδες που θα χρησιμοποιούν αγροκτηνοτροφικά απόβλητα και θα παράγουν βιοαέριο, η αξιοποίηση του οποίου θα καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες της κάθε περιοχής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Έργων-Υποδομών και Πολιτικής Προστασίας-Παλλαϊκής Άμυνας κ. Ηλίας Γκότσης, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Σερρών από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και το Αυτοτελές Τμήμα Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Ποιότητας και Αποδοτικότητας, o Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά κ. Δημήριος Νότας, εκπρόσωποι των εταίρων του έργου από τη Δημοτική Επιχείρηση των Σφαγείων, όπως ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Δημήτριος Γκιοργκίνης, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από τον Δήμο Δοϊράνης (FYROM) και από το Δημοτικό Σχολείο “Κoco Racin” της Δοϊράνης (Dojran). Τονίζεται δε ότι στη συνάντηση συμμετείχε και ο εκπρόσωπος της Κοινής Γραμματείας του Προγράμματος κ. Γιώργος Παπαποστόλου.
Ο Αντιδήμαρχος Έργων-Υποδομών και Πολιτικής Προστασίας-Παλλαϊκής Άμυνας κ. Ηλίας Γκότσης, αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους, τόνισε ότι σκοπός του καινοτόμου και φιλόδοξου αυτού έργου είναι η βιώσιμη διαχείριση αγροκτηνοτροφικών αποβλήτων με την εφαρμογή σύγχρονων και αποτελεσματικών τεχνολογιών. Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε ότι ο Δήμος Σερρών σχεδιάζει τη λειτουργία μιας μικρής πιλοτικής μονάδας βιοαερίου, εντός του κτηνοτροφικού πάρκου της Τ.Κ. Ελαιώνα, μιας μικρής ημιορεινής κοινότητας, η οικονομία της οποίας βασίζεται κυρίως στην κτηνοτροφική δραστηριότητα των κατοίκων και την καλλιέργεια ελιάς.
Με την ολοκλήρωση των επίσημων χαιρετισμών, ακολούθησε η παρουσίαση των εταίρων του έργου με μία σύντομη περιγραφή του προφίλ και των δραστηριοτήτων του κάθε φορέα/οργανισμού και στη συνέχεια ξεκίνησε η βασική δομή της ατζέντας με μια σύντομη περιγραφή του έργου εστιάζοντας στους σκοπούς και στα αποτελέσματά του, καθώς και σε βασικές αρχές που αφορούν την υλοποίηση του έργου. Τέλος, έγινε αναφορά για τα παραδοτέα του έργου ανά εταίρο και το σχετικό χρονοδιάγραμμά τους.

Aπό το γραφείο τύπου

Διαβάστε επίσης: