kolia_serresΑξιότιμε  κύριε Ρακιτζή,
Σε  πρωτοσέλιδο τίτλο της εφημερίδας σας, αναφέρετε τα εξής:  «Πέτυχαν για το νομό μας ακόμη μια επιτυχία....Οι Σερραίοι γαλάζιοι Βολευτάδες! Να εγγραφούν στα ...παλαιά παπούτσια του Χατζηδάκη» ενώ στην ανάλυση που ακολουθεί αναφέρεται ‘πως οι Σερραίοι βουλευτές είναι εξ ίσου κουρασμένοι και κυρίως βολεμένοι’.

Σεβόμενη  το ρόλο και τη σημασία του Τύπου, το αναφαίρετο δικαίωμά σας για καλοπροαίρετη κριτική του κάθε προσώπου, που λειτουργεί στο δημόσιο βίο, καθώς και την ανάγκη ενημέρωσης της Σερραϊκής κοινής γνώμης, σας πληροφορώ τα εξής:

Είχα  το τελευταίο διάστημα σειρά επαφών με συναδέλφους βουλευτές όλων των  κομμάτων, ειδικά από περιοχές που οι αναπτυξιακές εταιρείες των Νομών τους ήταν υψηλά στη βαθμολογία του σχετικού διαγωνισμού για την επιλογή τοπικών προγραμμάτων, ώστε να υπάρχει μια κοινή αντιμετώπιση του όλου προβλήματος, που προέκυψε μετά την ανακατανομή των πόρων. Θα ήθελα να τονίσω, ότι είχα και έχω στενή συνεργασία με τον Διευθυντή της ΑΝΕΣΕΡ Σερρών κ. Καλογερούδη, γιατί θεωρώ σημαντικότατο το έργο που προσφέρει η εταιρεία στην αναστροφή της πτωτικής πορείας του τόπου μας μιας και πάντοτε αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες που δίνονται μέσω της υλοποίησης των διαφόρων προγραμμάτων.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, αν και Κυβερνητική Βουλευτής, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι κατέθεσα σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την οποία και σας κοινοποιώ.

Σε  ότι αφορά το σχόλιό σας και στο μέρος εκείνο που με αγγίζει προσωπικά για κουρασμένους και βολεμένους βουλευτές θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω, γνωρίζοντας ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων θέλουν βαθιά γνώση, επεξεργασία συγκεκριμένων λύσεων, ειδικό και τεκμηριωμένο λόγο, ανάδειξη και ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και συνεργασία για την επίλυσή τους, έταξα τον εαυτό στο να υπηρετώ του Σερραίους συμπολίτες μου. Για μένα η πολιτική δεν είναι επάγγελμα αλλά αποστολή. Άλλοτε με επιτυχίες άλλοτε με αποτυχίες. Η δέσμευσή μου είναι ότι θα συνεχίσω να παλεύω με όλες μου τις δυνάμεις.

Θα  ήθελα επίσης να σας πληροφορήσω  ότι σήμερα στις 9.30 π.μ., μετά από αίτημα μου είχα συνάντηση εργασίας με τον κ. Κατσαρό, Πρόεδρο του ΕΛΓΑ και στη συνέχεια στις 10.30 π.μ. συνάντηση εργασίας με τον κ. Αβραμόπουλο, Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (για τα αποτελέσματα των συναντήσεων θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις από το πολιτικό μου γραφείο) ενώ στη συνέχεια συμμετέχω ως Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων στη Διάσκεψη Προέδρων της Βουλής των Ελλήνων και στην συνεδρίαση της Επιτροπής των ΔΕΚΟ, ενώ το επόμενο τριήμερο θα συμμετάσχω ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στις εκδηλώσεις μνήμης της εισβολής στην Κύπρο.

Αποδεχόμενη την αυστηρή κριτική σας, όπως αρμόζει σε όσους κατέχουν δημόσια  αξιώματα και υπηρετούν το κοινό  καλό, σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Με τιμή

Μαρία Κόλλια Τσαρουχά

Βουλευτής Ν. Σερρών

Διαβάστε επίσης:

  • Τα Πόθεν Έσχες των Σερραίων πολιτικών Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πόθεν έσχες των πολιτικών. Πρόκειται για δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλαν το 2020 (χρήση 2019) πολιτικοί αρχηγοί, βουλευ...