Ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής ανακοίνωσε ότι το 2021 θα αυξηθούν τα Τέλη Κυκλοφορίας λόγω γηρασμένου στόλου οχημάτων.

Αλλαγές στον τρόπο εκτελωνισμού των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, αύξηση των Τελών Κυκλοφορίας 2021 αλλά και κίνητρα για ποιοτικά μεταχειρισμένα ήταν μερικές από τις αλλαγές που αποκάλυψε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Α. Καραμανλής μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ειδικότερα ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε πως τα Τέλη Κυκλοφορίας 2020 θα είναι τα ίδια με πέρυσι ωστόσο ξεκαθάρισε ότι υπάρχει μια Ευρωπαϊκή Οδηγία η οποία συνδέει τα Τέλη Κυκλοφορίας με τους ρύπους των αυτοκινήτων.

Με δεδομένο ότι στην Ελλάδα έχουμε από τους πιο παλιούς και γηρασμένους στόλους αυτοκινήτων είναι δεδομένο ότι τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021 θα αυξηθούν εξαιτίας των αυξημένων εκπομπών CO2 τόνισε επίσης ο κ. Καραμανλής.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε επίσης ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να δουν κατά πόσο μπορούν να βοηθήσουν να εισαχθούν ποιοτικά και πιο καινούρια μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ενώ τόνισε με έμφαση ότι οι δασμοί που πληρώνουν αυτή την στιγμή οι έμποροι και καταναλωτές είναι υπερβολικοί.

«Πρέπει να δώσουμε κίνητρα στους Έλληνες. Η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε απαγορευτική την εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Εμείς θα κάνουμε την εισαγωγή τους ευκολότερη» ανέφερε ο Υπουργός.

Το θέμα πάντως των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σε άθλια κατάσταση οφείλεται σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή στις εταιρείες leasing του εξωτερικού οι οποίες δρούσαν ανεξέλεγκτες αφήνοντας στο έλεος του Θεού τους καταναλωτές.

Διαβάστε επίσης:

  • Τα Πόθεν Έσχες των Σερραίων πολιτικών Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πόθεν έσχες των πολιτικών. Πρόκειται για δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλαν το 2020 (χρήση 2019) πολιτικοί αρχηγοί, βουλευ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 261 επισκέπτες