Το ζήτημα της απόρριψη των αιτήσεων Βιολογικής Κτηνοτροφίας, ανέδειξε  με ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Βουλευτής Σερρών κ. Κώστας Καραμανλής.

Όπως σημειώνει  ο κ. Καραμανλής, για ακόμα μια φορά η αξιωματική αντιπολίτευση έρχεται να επισημάνει λάθη και παραλείψεις στον σχεδιασμό των προγραμμάτων του ΥπΑΑΤ.

Αυτή τη φορά, το πρόβλημα εντοπίζεται στη συμμετοχή των αγροτών-κτηνοτρόφων στις προκηρυσσόμενες δράσεις του Μέτρο 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες», και συγκεκριμένα στον πρόχειρο σχεδιασμό του Πληροφοριακού Συστήματος, στο οποίο ο δικαιούχος οφείλει να αναρτήσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα, μεταξύ άλλων και τη νόμιμη σύμβαση με αγροτικό γεωτεχνικό σύμβουλο.

Όπως, όμως, υπογραμμίζει ο βουλευτής , το Σύστημα δεν προειδοποιεί τον δικαιούχο σε περίπτωση μη υποβολής όλων των δικαιολογητικών, ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία ως προφανές σφάλμα και απορρίπτει την αίτηση.

Ο  κ. Καραμανλής  ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό ΥπΑΑΤ να μεριμνήσει άμεσα για να λυθεί το όλο πρόβλημα, και προτείνει – τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη προκήρυξη – να ληφθούν υπόψη τα έγγραφα που έχουν ήδη επισυναφθεί και αναρτηθεί εγκαίρως στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXISnet).

Διαβάστε επίσης:

  • Τα Πόθεν Έσχες των Σερραίων πολιτικών Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πόθεν έσχες των πολιτικών. Πρόκειται για δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλαν το 2020 (χρήση 2019) πολιτικοί αρχηγοί, βουλευ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 445 επισκέπτες