Το ζήτημα της απόρριψη των αιτήσεων Βιολογικής Κτηνοτροφίας, ανέδειξε  με ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Βουλευτής Σερρών κ. Κώστας Καραμανλής.

Όπως σημειώνει  ο κ. Καραμανλής, για ακόμα μια φορά η αξιωματική αντιπολίτευση έρχεται να επισημάνει λάθη και παραλείψεις στον σχεδιασμό των προγραμμάτων του ΥπΑΑΤ.

Αυτή τη φορά, το πρόβλημα εντοπίζεται στη συμμετοχή των αγροτών-κτηνοτρόφων στις προκηρυσσόμενες δράσεις του Μέτρο 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες», και συγκεκριμένα στον πρόχειρο σχεδιασμό του Πληροφοριακού Συστήματος, στο οποίο ο δικαιούχος οφείλει να αναρτήσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα, μεταξύ άλλων και τη νόμιμη σύμβαση με αγροτικό γεωτεχνικό σύμβουλο.

Όπως, όμως, υπογραμμίζει ο βουλευτής , το Σύστημα δεν προειδοποιεί τον δικαιούχο σε περίπτωση μη υποβολής όλων των δικαιολογητικών, ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία ως προφανές σφάλμα και απορρίπτει την αίτηση.

Ο  κ. Καραμανλής  ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό ΥπΑΑΤ να μεριμνήσει άμεσα για να λυθεί το όλο πρόβλημα, και προτείνει – τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη προκήρυξη – να ληφθούν υπόψη τα έγγραφα που έχουν ήδη επισυναφθεί και αναρτηθεί εγκαίρως στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXISnet).

Διαβάστε επίσης:

  • Τα Πόθεν Έσχες των Σερραίων πολιτικών Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πόθεν έσχες των πολιτικών. Πρόκειται για δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλαν το 2020 (χρήση 2019) πολιτικοί αρχηγοί, βουλευ...