Δυο εκ των ευσεβότερων υπουργών της κυβέρνησης Τσίπρα υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο.
Ο υφυπουργός εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.


Ο πρώτος είναι από τους λίγους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο και έδειξε τον βαθύ σεβασμό του ασπαζόμενος το χέρι του Πατριάρχη.


Η δεύτερη προερχόμενη από τους ΑΝ.ΕΛ ευλόγως επέδειξε την μεγάλη της ευλάβεια με μια γονυκλισία μπροστά στον Πατριάρχη



«Υποδέχτηκα, μαζί με το συνάδελφο κ. Αμανατίδη, τον Αγιότατο Πατριάρχη πάντων των Ρώσων, με τους οποίους μας δένουν το Ομόδοξο και ιδιαίτερες σχέσεις φιλίας και συναδέλφωσης. Του ζήτησα να συνδράμει στην άρση των δυσκολιών του ελληνικού λαού και του ανέλυσα το πρόβλημα της καπήλευσης του ονόματος της Μακεδονίας από τους βόρειους γείτονές μας. Ο Πατριάρχης απήντησε ότι γνωρίζει το θέμα και ότι η Μακεδονία και η Θράκη βρίσκονται σε καλά χέρια. Εύχομαι, με τις ευλογίες του, να αποδείξουμε τη φιλοξενία, τις δυνατές σχέσεις και τη δύναμη του Ομόδοξου που συνδέουν τον ελληνικό και το ρωσικό λαό» είπε η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης.


Πηγή : thetoc.gr

Διαβάστε επίσης:

  • Τα Πόθεν Έσχες των Σερραίων πολιτικών Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πόθεν έσχες των πολιτικών. Πρόκειται για δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλαν το 2020 (χρήση 2019) πολιτικοί αρχηγοί, βουλευ...