Με σειρά παρεμβάσεων ύψους 9.072.867,96 ευρώ, κονδύλιο που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αναβαθμίζεται το αδρευτικό δίκτυο της Π.Ε. Σερρών, ειδικότερα στα αγροκτήματα των δήμων Σιντικής, Ηράκλειας και Σερρών.

Η πρόταση του Υπουργού Κώστα Καραμανλή,διαμέσου της Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου, έλαβε και επίσημα την σχετική έγκριση προένταξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Στόχος η ορθολογική διαχείριση και την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας αρδευτικού δικτύου στις αγροτικές εκτάσεις των αγροκτημάτων: Θερμοπηγής, Στρυμονοχωρίου, Χαροπού, Σιδηροκάστρου, Χορτερού, Καμαρωτού και Βαμβακόφυτου του Δήμου Σιντικής, Βαλτερού, Γεφυρουδίου, Σκοτούσσας, Παλαιοκάστρου και Μελενικιτσίου του Δήμου Ηράκλειας και Κάτω Χριστού, Καλών Δέντρων και Μητρουσίου του Δήμου Σερρών.

Φορέας λειτουργίας – που ετοίμασε και ωρίμασε την μελέτη- είναι ο ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου με φορέα υλοποίησης και υποβολής της πρότασης την ΠΕ Σερρών.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης: