Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού άνδρα ο οποίος με τη χρήση σχοινιού, έδεσε σκύλο στο όχημα του και το έβαλε σε κίνηση με αποτέλεσμα τον τραυματισμού του σκύλου προχώρησαν το Σάββατο αστυνομικοί του Α. Τ. Σιδηροκάστρου. Επιπλέον, σε βάρος του συλληφθέντα βεβαιώθηκε και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, για κακοποίηση ζώου.

«Συνελήφθη το Σάββατο (23 Οκτωβρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς νωρίτερα την ίδια ημέρα, με την χρήση σχοινιού, έδεσε σκύλο στο όχημά του και το έβαλε σε κίνηση, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του σκύλου. Επιπλέον, σε βάρος του συλληφθέντα βεβαιώθηκε και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, για κακοποίηση ζώου», αναφέρει η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κ. Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία που δημοσιοποίησε το φιλοζωικό σωματείο «ΦΙΛΟΣΙΝΤΙΚΕΣ» ο ηλικιωμένος είχε δέσει τον σκύλο με σκοινί από τον λαιμό στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, αναγκάζοντας το να τρέχει πίσω από αυτό.

Το σωματείο έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

«Προκάλεσε πόνο, θλίψη και αργό βασανισμό επί ώρες σε έναν ακόμη άβουλο σκύλο τον οποίο φροντίζαμε καιρό τώρα. Αποφάσισε λοιπόν να τον πάρει σπίτι του και μετά από μέρες αποφάσισε ότι δεν του κάνει. Τον έδεσε λοιπόν στο αγροτικό αυτοκίνητο και με σκοινί τον έσερνε δεμένο στην καρότσα να τον παρατήσει όπου θα τον βόλευε. Μην του λερώσει και το αυτοκίνητο. Για κακή του τύχη ευσυνείδητοι πολίτες του έκλεισαν τον δρόμο και γλύτωσαν το άμοιρο ζώο από το φρικτό βασανιστήριο. Κάλεσαν την αστυνομία κι όλα πήραν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Το πανέμορφο αυτό πλάσμα μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Έγινε κατάσχεση του ζώου και φροντίζουμε για την θεραπεία του. Θα είμαστε καταπέλτες σε ότι παρόμοιο ξανασυμβεί σε ζώο προς ενημέρωση όλων των πολιτών του Δήμου μας».

Διαβάστε επίσης: