Κατάφεραν να αποσπάσουν 2.500 ευρώ
Μέσα σε ένα μεσημέρι, αυτό της περασμένης Τετάρτης, πήγαν διαδοχικά σε πέντε μονοκατοικίες σε διαφορετικά χωριά των Σερρών δυο απατεώνες με τον ένα να παριστάνει τον τεχνικό της Δ.Ε.Η. που δήθεν πήγαινε να επισκευάσει βλάβη στον ηλεκτρολογικό πίνακα και τον άλλο να περιμένει στο αυτοκίνητό τους.

Ο «μαϊμού» τεχνικός προέτρεψε τις ηλικιωμένες γυναίκες να συγκεντρώσουν σε ασφαλές σημείο όσα χρήματα είχαν στο σπίτι, επειδή τάχα υπήρχε κίνδυνος πυρκαγιάς. Όμως, μόνο σε δυο περιπτώσεις κατάφερε να ξαφρίσει τα χρήματα, συνολικού ύψους 2.500 ευρώ, ενώ άλλες τρεις ηλικιωμένες αποδείχθηκαν καλά... διαβασμένες και τον έδιωξαν κακήν κακώς!

Το ένα περιστατικό, κατά το οποίο ο πονηρός «βούτηξε» 2.000 ευρώ από την πρώτη ανυποψίαστη γριούλα εξιχνιάστηκε μέσα σε λίγες ώρες από τους αστυνομικούς του τμήματος Βισαλτίας.

Όμως, η έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας που συνεχίστηκε, είχε αποτέλεσμα την εξιχνίαση και της κλοπής 500 ευρώ από την δεύτερη ηλικιωμένη, ενώ τον αναγνώρισαν και οι τρεις που δεν «τσίμπησαν» το δόλωμα. Μάλιστα, αποκαλύφθηκε και η ταυτότητα του συνεργού του και σε βάρος τους σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία για απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Πηγή: ptotothema.gr

Διαβάστε επίσης: