Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, διαρρήξεις καταστημάτων και κλοπές οχημάτων που έγιναν σε περιοχές των Σερρών.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών και ενός ανήλικου ημεδαπού, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, τα παραπάνω άτομα ενεργώντας τουλάχιστον από τον Μάιο του 2020, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη συστηματική διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι το βράδυ της 20ης Μαΐου 2020, χρησιμοποιώντας ένα αυτοκίνητο που είχαν προηγουμένως αφαιρέσει από αυλή οικίας, διέρρηξαν 3 καταστήματα και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμη ένα, από όπου αφαίρεσαν χρήματα και αντικείμενα συνολικής αξίας 3.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.

Το κλεμμένο όχημα εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς το πρωί της ίδιας ημέρας και στη συνέχεια αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Νωρίτερα το ίδιο βράδυ είχαν αποπειραθεί να αφαιρέσουν ακόμη ένα αυτοκίνητο από αυλή οικίας, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Επίσης το μεσημέρι της 28ης Ιουνίου 2020 αφαίρεσαν μέσα από αποθήκη οικίας 2 δίκυκλα οχήματα, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στα 1.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.

Ο ένας από τους παραπάνω ενήλικους άνδρες είναι έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας, για το αδίκημα της ληστείας.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Διαβάστε επίσης: