Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου, με τη συνδρομή και αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, συνελήφθησαν τη Δευτέρα (8 Ιουνίου 2020) το απόγευμα στις Σέρρες 2 ημεδαποί και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία από ακόμα 2 ημεδαπούς, όλοι τους μέλη εγκληματικής ομάδας, που διέπρατταν συστηματικά κλοπές και διαρρήξεις σε περιοχές των Σερρών.

Ειδικότερα, όπως πρόεκυψε από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, οι προαναφερόμενοι τουλάχιστον από τα μέσα Απριλίου του 2020 συνέστησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό τη συστηματική διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων, κυρίως από οικίες σε διάφορα χωριά των Σερρών, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι από 20 Απριλίου έως 8 Ιουνίου του 2020 διέρρηξαν συνολικά 12 οικίες παραβιάζοντας τις εισόδους ή τα παράθυρα των σπιτιών, όπου σε 8 περιπτώσεις κατάφεραν και αφαίρεσαν κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία και άλλα αντικείμενα η αξία των οποίων εκτιμάται στις 7.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.

Στην κατοχή των συλληφθέντων εντοπίστηκε μέρος των κλοπιμαίων, το οποίο και αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους τους, καθώς και ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο είχαν αφαιρέσει προχθές (7 Ιουνίου 2020) το μεσημέρι από περιοχή των Σερρών και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Διαβάστε επίσης: