Μεγάλη φυτεία κάνναβης εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, στο πλαίσιο στοχευμένων ερευνών για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Για την υπόθεση συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας 30ης Σεπτεμβρίου 2019 σε περιοχή της Θεσσαλονίκης ένας 35χρονος αλλοδαπός και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 35χρονου αλλοδαπού συνεργού του.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια κάνναβης και εγκληματική οργάνωση.

Ειδικότερα, μετά οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίσθηκαν συνολικά 1.056 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 2,5 έως 4 μέτρα, που τα καλλιεργούσαν μαζί με συνεργούς τους σε δύσβατη ορεινή περιοχή των Σερρών και τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στην ίδια περιοχή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 13 συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης συνολικούβάρους 118 κιλών και 955 γραμμαρίων, καθώς και το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, ως προερχόμενο από την εμπορία ναρκωτικών.

Εκτιμάται ότι το παράνομο οικονομικό όφελος που θα αποκόμιζαν από την παράνομη δραστηριότητά τους ξεπερνά τις 800.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

serreslife
serreslife
serreslife

Διαβάστε επίσης: