Η τοποθέτηση του Καρουζέλ την περσινή χρονιά πάνω στη διάβαση των τυφλών προκάλεσε πλήθος δικαιολογημένων αντιδράσεων. Με λύπη μας παρατηρούμε ότι και φέτος επιλέχθηκε το ίδιο σημείο για την τοποθέτηση του, υλοποιήθηκε ο ίδιος πρόχειρος και απαράδεκτος «εναλλακτικός» διάδρομος. Μάλιστα φέτος τοποθετήθηκε και χαλί για να μη φαίνεται ότι το Καρουζέλ βρίσκεται πάνω στη διάβαση των τυφλών.

Η προάσπιση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ, η συμπερίληψη τους στα κοινωνικά δρώμενα, δεν είναι μία διαδικασία που μπορεί να εξελίσσεται αλά καρτ, ούτε να αναστέλλεται κάθε φορά που οι συγκυρίες παρουσιάζουν κάποια συνθετότητα. Οι τυφλοί συνάδελφοι μας δε μπορεί να εμποδίζονται και να προσβάλλονται, προκειμένου να τονωθεί το εορταστικό κλίμα στην πόλη μας. Συμπερίληψη σημαίνει να λαμβάνονται υπόψιν όλοι στον εορτασμό των Χριστουγέννων, ακόμη και αν είναι «λίγοι», ακόμη και αν πρέπει οι «πολλοί» να «ξεβολευτούν».

Η δημοτική αρχή πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα. Κάνει λάθος ξανά και οφείλει να το διορθώσει. Ως σύλλογοι χρονίως πασχόντων και καθώς δεν υπάρχει σύλλογος τυφλών στην Π.Ε. Σερρών, καλούμε τη δημοτική αρχή να επανεξετάσει τη στάση της στο ζήτημα.

Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Ν. Σερρών
Σύλλογος Διαβητικών Ν. Σερρών
Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Σερρών
Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Ν. Σερρών
Σύλλογος Νεφροπαθών Ν. Σερρών
ΣΟΦΨΥ Ν. Σερρών

Καλά Χριστούγεννα!

Διαβάστε επίσης: