Η καθιστική δουλειά γραφείου είναι απαιτητική για το σώμα με τον δικό της τρόπο. Πολλά προβλήματα υγείας ξεκινάνε από την κακή στάση σώματος, προκαλώντας οδυνηρές συνέπειες σε βάθος ετών.

Μια πρακτική λύση είναιη εναλλαγή θέσεων μεταξύ καθιστής και όρθιας στάσης καθ' όλη τη διάρκεια της εργασίας, με μια συχνότητα περίπου στα 15 λεπτά ορθοστασίας κάθε μία ώρα καθιστικής εργασίας να θεωρείται επαρκής.
Τι συμβαίνει,όμως, όταν οι υψηλές απαιτήσεις και η αυξανόμενη πίεση στην εργασία, πολλές φορές δεν επιτρέπουν αυτά τα απαραίτητα διαλείμματα; Εδώ έρχεται να δώσει τη λύση η νέα τάση στην εργονομία ενός επαγγελματικού γραφείου: τα σύγχρονα ηλεκτρικά γραφεία με ρυθμιζόμενο ύψος.
Χάρη στην ιδιότυπη κατασκευή τους και τη smart σχεδίαση, επιτρέπουν να ενσωματώσετε εύκολα περισσότερη κίνηση κατά τη διάρκεια της εργασίας σας με φυσικό τρόπο. Με ένα ηλεκτρικό ρυθμιζόμενο γραφείο μπορείτε εύκολα να εναλλάσσετε την στάση σας από καθιστή, σε ημι-καθιστή και όρθια με το πάτημα ενός κουμπιού και χωρίς να σταματήσετε τη δουλειά σας.
Όταν εργάζεστε όρθιοι, ρυθμίζετε το γραφείο σας στο ύψος της στάσης που σας βολεύει με το πάτημα ενός κουμπιού. Στη συνέχεια, εργάζεστε άνετα, ενώ μπορείτε παράλληλα να κάνετε μικρούς βηματισμούς με τα πόδια, ακόμα και να ακολουθείτε διακριτικά τον ρυθμό του αγαπημένου σας μουσικού κομματιού που συνοδεύει την εργασία σας!
Σκεφτείτε τον εαυτό σας σαν επαγγελματία αθλητή: πρέπει να διατηρείτε το σώμα σας σε φόρμα για να έχετε μεγαλύτερη απόδοση. Μην ξεχνάμε ότι το σώμα μας είναι μοναδικό, γι’ αυτό πρέπει να το φροντίζουμε και να το προστατεύουμε!
Η επανάσταση ξεκινά με… τα ρυθμιζόμενα γραφεία!
Η έλλειψη κίνησης και η παχυσαρκία τείνουν να γίνουν μια μάστιγα του σύγχρονου τρόπου ζωής! Όλες οι στατιστικές δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας στην Ευρώπη, με το ένα τρίτο των ενηλίκων πολιτών να ορίζεται ως παχύσαρκο και ένα άλλο ένα τρίτο να ορίζεται ως υπέρβαρο.
Ο καθιστικός τρόπος ζωής σε συνθήκες πολύωρης εργασίας γραφείου, σε συνδυασμό με άλλες κακές συνήθειες όπως το junkfood, σχεδόν σίγουρα οδηγούν ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων σε μια ανθυγιεινή καθημερινότητα, η οποία ενισχύεται από ένα μη εργονομικά σχεδιασμένο περιβάλλον γραφείου που εγκλωβίζει τον εργαζόμενο σε μια παθητική, καθιστική στάση.
Αντίθετα, πανεπιστημιακές έρευνες συνδέουν την εργασία γραφείου σε όρθια στάση με τον υψηλότερο βαθμό εργονομίας, αναδεικνύοντας έτσι τα γραφεία ρυθμιζόμενα σε ύψος για τα οφέλη που παρέχουν.
Αυξήστε την απόδοση της επιχείρησής σας & προστατέψτε τους εργαζόμενούς σας
Σχεδιάζοντας ένα σύγχρονο περιβάλλον γραφείου, πολλές επιχειρήσεις διαπιστώνουν τη σημαντική επίδραση του περιβάλλοντος εργασίας στη σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων, με αμφότερα να επηρεάζουν άμεσα τον βαθμό συγκέντρωσης και παραγωγικότητάς τους. Με αυτό τον τρόπο, καταλήγουν ότι η επένδυση σε ένα εργονομικό γραφείο:

  • Μειώνει τους σωματικούς πόνους

Η βελτίωση της εργονομίας του χώρου εργασίας έχει βοηθήσει το 80% των εργαζόμενων σε γραφείο που αντιμετωπίζουν πόνους στην πλάτη και άλλα σημεία του σώματος λόγω του πολύωρου καθίσματος και την έλλειψη κίνησης.

  • Ενισχύει την παραγωγικότητα

Μελέτες δείχνουν ότι ένα εργονομικό γραφείο με ρυθμιζόμενο ύψος βοηθά τους εργαζόμενους να αυξήσουν την απόδοσή τους κατά 45% σε σχέση με τους συναδέλφους τους, που εργάζονταν στα συμβατικά γραφεία!

  • Διατηρεί τους εργαζόμενους ευτυχισμένους και υγιείς

Όλα τα παραπάνω εξασφαλίζουν μια άνετη εργασιακή καθημερινότητα στο γραφείο, γεγονός που από μόνο του συμβάλει ώστε ο εργαζόμενος να νιώθει άνετα, χωρίς ενοχλήσεις και άρα… πιο ευτυχισμένος! Έχει,επίσης, αποδειχθεί ότι η ορθοστασία καίει 12% περισσότερες θερμίδες σε σχέση μετην καθιστική στάση!
Πώς θα δημιουργήσετε έναεργονομικό περιβάλλον γραφείου
ilektriko rythmizomeno grafeio (1).jpg

  • Χρησιμοποιείστε γραφεία με ρυθμιζόμενο ύψος: Η πιο σύγχρονη τάση στην εργονομία του γραφείου! Ένα γραφείο με ρυθμιζόμενο ύψος προσαρμόζεται ώστε να ταιριάζει ακριβώς στο ύψος σας, είτε είστε όρθιοι, είτε καθιστοί. Η αλλαγή μπορεί να γίνει χειροκίνητα με μανιβέλα ή  με το πάτημα ενός κουμπιού για μεγαλύτερη ευκολία.Προσέξτε ώστε το γραφείο που θα επιλέξετε να έχει πιστοποίηση ποιότητας σε τυποποιημένη δοκιμή αντοχής που διασφαλίζει ότι πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις σταθερότητας και αντοχής.
  • Χρησιμοποιήστε εργονομικές καρέκλες: Μια εργονομική καρέκλα είναι βασικό κομμάτι ενός εργονομικού γραφείου, αφού διαθέτει πολλά ρυθμιζόμενα χαρακτηριστικά όπως: ύψος καθίσματος, βάθος καθίσματος, κλίση καθίσματος, οσφυϊκή υποστήριξη, ανάκλιση πλάτης και ρυθμιζόμενα μπράτσα. Συνήθως οι άνθρωποι εξακολουθούν να κάθονται για ώρες κάθε μέρα, επομένως μια σωστή εργονομική καρέκλα είναι απολύτως απαραίτητη και αποτελεί την σημαντικότερη επένδυση για την υγεία.
  • Χρησιμοποιήστε μια σειρά από εργονομικά αξεσουάρ γραφείου, όπως βραχίονες οθόνης: Η σωστή τοποθέτηση της οθόνης βελτιστοποιεί την ικανότητά σας να εργάζεστε μπροστάστην οθόνη αποφεύγοντας ενοχλήσεις όπως πονοκεφάλους, πόνους στον αυχένα και πόνους στους ώμους. Οι βραχίονες της οθόνης βοηθούν στη βελτιστοποίηση του ύψους, της απόστασης και της γωνίας της οθόνης. Επίσης, εξοικονομούν χώροτο γραφείο σας, επιτρέποντας μεγαλύτερη άνεση κάτω από την οθόνη για τηλέφωνα, έγγραφα και άλλα αξεσουάρ.
  • Χρησιμοποιήστε πατάκια για όρθια στάση: Τα ειδικά απορροφητικά πατάκια στα οποία στέκεστε όσο εργάζεστε όρθιοι στο γραφείο, αφαιρούν την πίεση από τις αρθρώσεις, την πλάτη, τα γόνατα και τους γοφούς σας και σας επιτρέπουν να στέκεστε πιο άνετα.
  • Εξασφαλίστε σωστό φωτισμό, ακουστική και οργάνωση: Ο επαρκής φωτισμός μπορεί να βελτιώσει την παραγωγικότητα και την ικανότητα εστίασή σας. Χρησιμοποιήστε προϊόντα ακουστικής και προστασίας προσωπικών δεδομένων για να μειώσετε τον θόρυβο του περιβάλλοντος βελτιώνοντας παράλληλα το απόρρητο σε ανοιχτά γραφεία. Οργανώστε το χώρο σας με ντουλάπια αρχείων και συρτάρια.

Αναζητήσαμε, εντοπίσαμε και σας προτείνουμε το κατάστημα με την μεγαλύτερη ποικιλία και τις καλύτερες τιμές σε εξοπλισμό εργονομίας γραφείου: Με ένα κλικ στο ergoaction.gr μπορείτε να ανακαλύψετε εργονομικές καρέκλες γραφείου, Ηλεκτρικά και χειροκίνητα ρυθμιζόμενα γραφεία, καθώς και πολλά εργονομικά αξεσουάρ γραφείου.

Προτάσεις που ξεχωρίζουν:

Εργονομική καρέκλα γραφείου Ergochair

Εργονομική καρέκλα γραφείου Ergopro

Ηλεκτρικό γραφείο με ρυθμιζόμενο ύψος Action Desk Pro 158×80 cm

Βραχίονας οθόνης Action Screen

Πατάκι anti-fatigue

Διαβάστε επίσης: