Τι συμβαίνει, αλήθεια, σε τούτο τον τόπο και αναθεματίζουμε κάθε «νυν» πολιτικό πρόσωπο και ευλογούμε τον «πρώην» και τον «τέως»;


Όταν ήταν Δήμαρχος Σερρών ο κ.Αγγελίδης, κάποιοι πεισματικά διατείνονταν ότι όλα τα έκανε «στραβά» και ότι σε όλα υπήρχε η υπόνοια ότι απέκρυπτε ενέργειες, συμπεριφορές και λειτουργίες. Και ξαφνικά γύρισαν «τούμπα» τα πράγματα και αναμετράται ο νυν Δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης με τον τέως Δήμαρχο.

Η «συνέχεια» στα δημοτικά πράγματα και έργα είναι ένα από τα ουσιαστικά θέματα, που έχει να διαχειριστεί κάθε νέα Δημοτική Αρχή. Κι όσες φορές έσπευσαν κάποιοι να υπενθυμίσουν ότι κάποιο έργο που γίνεται τώρα ήταν σχεδιασμένο από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, άλλες τόσες φορές ακούσαμε το Δήμαρχο ή κάποιους από τους Αντιδημάρχους να παραδέχονται ότι πράγματι το έργο ήταν ώριμο από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
Τι σημαίνει τάχα αυτό; Ότι οικειοποιούνται έργα που άλλοι σχεδίασαν; Δεν το νομίζω αυτό! Αυτή είναι και η ουσία της «συνέχειας» και της «αλυσίδας», που δένει τις δράσεις των προηγούμενων Δημάρχων με τις σημερινές δράσεις του νυν Δημάρχου.

Θα ήταν μεμπτό και συνάμα τραγικό, εάν κάθε νέα Δημοτική Αρχή λειτουργούσε εκδικητικά κι ήταν αποκομμένη από τα όποια προηγούμενα έργα. Έχω τη γνώμη ότι αυτό δεν συμβαίνει στο Δήμο Σερρών. Η Δημοτική Αρχή Αλ.Χρυσάφη συμπλήρωσε αισίως δύο(2) χρόνια στα δημοτικά πράγματα του τόπου μας και έχει ακόμη αρκετό δρόμο να διανύσει. Οπότε οι όποιες επίμονες προσπάθειες για «υπενθυμίσεις» και «αντιπαραβολές» με το «χθες» και το «προχθές» της αυτοδιοίκησης, άραγε πόσο ωφελούν και σε τι συνεισφέρουν;

Άποψη : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος-Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης: