Τοποθετήθηκα την Πέμπτη, τηλεφωνικά σε τηλεοπτική εκπομπή και την Παρασκευή στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν ήταν η αγωνία της διαφοροποίησης αλλά το άγχος και ο προβληματισμός για τη φανερή ολιγωρία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων αποφασίζει, 11 Σεπτεμβρίου, τη ματαίωση της διοργάνωσης του «Πύργου των Ξωτικών».
Στη Δράμα ματαιώνουν, 1 Οκτωβρίου, την «Ονειρούπολη».
Στη Θεσσαλονίκη, 10 Οκτωβρίου, ακυρώνεται «Ο Αστερόκοσμος» στη Δ.Ε.Θ.
Έξι φορείς του Νομού διεξάγουν έρανο για την ενίσχυση του Νοσοκομείου.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί κάνουν έκκληση για βοήθεια.

Οι κλίνες, απλής και αυξημένης φροντίδας και αναλώσιμα υλικά δεν επαρκούν ενώ οι καθημερινές εισαγωγές και ανάγκες είναι πολλαπλάσιες.
Ο Υπουργός, Κώστας Καραμανλής εξασφαλίζει 125.000 και όχι μόνο, για την κάλυψη ιατροτεχνικών αναγκών του Νοσοκομείου.
Αποφασίζουμε ομόφωνα και στέλνουμε επιστολή στον Πρωθυπουργό.
Η Κυβέρνηση με Φ.Ε.Κ. και Νόμο, επιτρέπει, από τις 6 Νοεμβρίου, τις δωρεές και την ενίσχυση από τους Ο.Τ.Α. σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα και Φορείς.
Εκείνοι που έχασαν τη ζωή τους στις Σέρρες, ξεπερνούν σε αριθμό τους 150.

Στο Δήμο μας…
•Όλο αυτό το διάστημα ετοιμάζουμε στην Κ.Ε.ΔΗ.Σ. δράσεις, προγράμματα και στολισμούς για την «Πολιτεία των Ευχών» με συνοπτικό διαγωνισμό και κόστος 130.000 και πλέον ευρώ.
•Ανακοινώνουμε, μόλις 1 Δεκεμβρίου, τη μεταφορά του προϋπολογισμού της «Πολιτείας των Ευχών» σε προμήθεια ιατροτεχνικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Σερρών.
•Εισηγούμαστε το θέμα μεταφοράς των χρημάτων της «Πολιτείας» για δημιουργία 2 Μ.Ε.Θ. στο Γ.Ν. Σερρών, εκτάκτως 4 Δεκεμβρίου, ενώ έχει προηγηθεί τακτικό Συμβούλιο στις 25 Νοεμβρίου.
•Φέρνουμε στην Κ.Ε.ΔΗ.Σ. και πάλι δαπάνες 48.360, άραγε με πια διαδικασία; για φωτισμό, στολισμό και λοιπά έξοδα «Πολιτείας των Ευχών», από τον Δήμο 15.872 για τοποθέτηση, επίβλεψη και αποξήλωση εορταστικού στολισμού και φωτισμού και επιπλέον εισήγηση στην Οικονομική Επιτροπή για δαπάνη 16.492 προμήθειας ειδών εξωτερικού Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου.

Το «κάλιο αργά παρά ποτέ» δεν ισχύει όταν διακυβεύεται η υγεία και η ανθρώπινη ζωή. Όταν έχουμε πόλεμο, ασύμμετρη και αόρατη απειλή οφείλουμε να είμαστε άμεσοι και αποτελεσματικοί και στις αποφάσεις και στην υλοποίηση στους.
Είπαμε να ομονοήσουμε και να σταθούμε ενωμένοι δίπλα σε αυτή τη μάχη, όχι όμως και να συμμαχήσουμε στα λάθη, τις ολιγωρίες και τις καθυστερήσεις.

Με τιμή

Βασίλης Τερζής

Διαβάστε επίσης: