Συνήθως, πριν από τις δημοτικές εκλογές, όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι υπόσχονται εφικτά αλλά και ανέφικτα πράγματα. Ένα, όμως, που όλοι ανεξαιρέτως υπόσχονται είναι «ότι θα συνεχίσουν το έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής και ότι κάθε τι καλό θα το κρατήσουν».


Αυτό, βεβαίως, το ξεχνούν μόλις αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους. Όχι μόνο δεν παραδέχονται τίποτα από όσα έγιναν από την προηγούμενη δημοτική αρχή αλλά λίγο έως πολύ δηλώνουν ότι «παρέλαβαν καμμένη γη». Αποτέλεσμα αυτού είναι η κόντρα και η έριδα ανάμεσα στην προηγούμενη και στη σημερινή δημοτική αρχή να είναι σχεδόν σε ημερήσια διάταξη.

Κάτι τέτοιο παρακολουθούμε να γίνεται και σήμερα. Η δημοτική αρχή Χρυσάφη είναι σαν να ξεκίνησε το έργο της σε ένα Δήμο, που δεν είχε παρελθόν! Το Κολυμβητήριο στον Οβά, το πρώην Στρατόπεδο Παπαλουκά, το Αυτοκινητοδρόμιο, η θωράκιση της πόλης από τις πλημμύρες προέκυψαν ξαφνικά ως προβλήματα του Δήμου Σερρών και άραγε κανένας μέχρι σήμερα δεν είχε ενδιαφερθεί; Κι όμως!

Όλα τα προηγούμενα χρόνια γι’αυτά τα προβλήματα ακούγαμε, γι’αυτά τα ζητήματα γίνονταν μελέτες και γι’αυτά τα ίδια λαμβάνονταν οι όποιες αποφάσεις,. Τι έγινε λοιπόν;

Κάποιος αποκρύπτει την αλήθεια! Κάποιος θέλει να αποδείξει ότι μία παράταξη, την οποία οι Σερραίοι δημότες την ψήφισαν για δύο(2) συνεχείς θητείες και οκτώ(8) περίπου χρόνια διοίκησης στα δημοτικά πράγματα δεν έκανε τίποτα.

Οι πολίτες του Δήμου Σερρών ψήφισαν ξεκάθαρα την πρόταση της νέας δημοτικής αρχής και περιμένουν από το νέο Δήμαρχο, Αλέξανδρο Χρυσάφη και την ομάδα του να δουν «χειροπιαστό έργο». Εδώ είμαστε να δούμε να γίνονται στο Δήμο μας όλα αυτά, που τα προηγούμενα χρόνια δεν έγιναν …

Κείμενο: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης 

Σας άρεσε κ. Παλάζη τώρα που οι Σέρρες έγιναν ΘΕΜΑ στο Πανελλήνιο; Πάνω που πήγαμε να κάνουμε τη διαφορά...



Διαβάστε επίσης: