Με έκπλξη διαβάσαμε το άρθρο με αυτά που αναφέρει ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ Δημήτρης Τσερμενίδης και πιστεύουμε πως κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο... Έπρεπε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλής να το είχε προβλέψει...

Ταξιδιώτες και επιβάτες όλοι μαζί στα λεωφορεία

Του Γιώργου Καλλίνη

Μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν επιβάτες, οδηγός και Έλληνες ταξιδιώτες από την Γερμανία, καθώς οι ταξιδιώτες αναγκάστηκαν μετά την επιστροφή τους στο αεροδρόμια Μακεδονία το βράδυ Τετάρτης από την Γερμανία, να πάρουν λεωφορείο του ΟΑΣΘ, λίγο πριν τεθούν στην αναγκαστική καραντίνα κατ’ οίκον.

Χωρίς καμία συνοδεία και ειδικό σχέδιο μεταφοράς από το αεροδρόμιο, οι ταξιδιώτες άθελα τους έβαλαν σε κίνδυνο συνεπιβάτες και τον οδηγό του λεωφορείου, όπως μας εξηγεί στο TyposThes ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ Δημήτρης Τσερμενίδης. 

«Το βράδυ της Τετάρτης, Έλληνες επιβάτες που γυρνούσαν από τη Γερμανία ενημέρωσαν τον οδηγό ότι κατευθύνονται σε ξενοδοχείο της πόλης για να οδηγηθούν μετά σε καραντίνα στα σπίτια, προκαλώντας μια μικρή αναστάτωση στον οδηγό και τους επιβάτες.

Αμέσως σταμάτησε το λεωφορείο, κατέβηκαν οι υπόλοιποι επιβάτες και έγιναν όλες οι απαραίτητες επικοινωνίες, ενημερώθηκε ο επόπτης και η αστυνομία και στη συνέχεια, ο οδηγός τους μετέφερε στον προορισμό τους, ενώ μετά το λεωφορείο φυσικά απολυμάνθηκε. Αυτό ήταν ένα ατόπημα για το οποίο δεν ξέρω ποιος ευθύνεται. Ο οδηγός έχει μπει σε καραντίνα και αύριο θα μάθουμε τα νεότερα για τις οδηγίες που του έχουν δοθεί», συμπληρώνει ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Το πρόβλημα της μετάβασης από το αεροδρόμιο μπορεί να λυθεί σχετικά εύκολα, εάν υπάρξει ειδικό λεωφορείο για να μεταφέρει τους επιβάτες με ασφάλεια στον προορισμό τους. «Ζητάμε ειδικά λεωφορεία να παίρνουν τον κόσμο από το αεροδρόμιο και να τους μεταφέρουν στα ξενοδοχείο ή τα σπίτια τους. Δεν μπορεί να μπαίνουν στα λεωφορεία βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία του οδηγού και των επιβατών. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα.

Τα μέτρα που έχουμε πάρει, προς το παρόν είναι καλά, αν και πρέπει να εντείνουμε προσπάθειες μας. Ενδεχομένως, να προσφέρουμε γάντια και μάσκες, όπως και αντισηπτικά. Πάντως πάμε καλά μέχρι τώρα. Είναι και ψυχολογικό το θέμα, να γνωρίζει ο επιβάτης ότι όλα τα μέτρα έχουν παρθεί.

Ένα ακόμη βήμα που θα λάβουμε σύντομα είναι μια ειδική κατασκευή που θα απαγορεύει την επαφή με τον οδηγό, στο μπροστά μέρος του λεωφορείου», καταλήγει ο κ. Τσερμενίδης.

Θυμίζουμε ότι έχει ανασταλεί η λειτουργία ξενοδοχείων μέχρι το τέλος του Απριλίου, ενώ προβλέπεται η υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα Περιφερειακής Ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Επίσης έχουν ήδη σταματήσει από τις 14 Μαρτίου οι πτήσεις από και προς την Ιταλία και από τις 15 Μαρτίου από και προς την Ισπανία, ενώ από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 23 Μαρτίου προς Τρίτη 24 Μαρτίου, σταματούν και οι πτήσεις από και προς τη Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία. Όλοι οι ταξιδιώτες υποχρεούνται να μπουν σε καραντίνα στο σπίτι τους μετά την επιστροφή τους.

Τέλος, τα μέτρα προστασίας στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ συνεχίζονται κανονικά, με τα λεωφορεία να απολυμαίνονται κάθε μέρα στο τέλος της βάρδιας το βράδυ, ενώ αερίζονται τακτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πηγή άρθρου: typosthes.gr

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 648 επισκέπτες