Παρέδωσαν και παρέλαβαν όλοι οι Δήμαρχοι του Ν.Σερρών, εκτός από δύο(2). Από το Δήμαρχο Σιντικής, Φώτη Δομουχτσίδη και από το Δήμαρχο Εμ.Παπά, Δημήτρη Νότα. Και οι δύο(2) αυτοί συνεχίζουν για δεύτερη  θητεία στους Δήμους τους, αφού οι εκεί δημότες εκτίμησαν θετικά το έργο τους και τους έδωσαν τη δυνατότητα να συνεχίσουν. Σε όλους τους υπόλοιπους Δήμους φύσηξε αέρας ανανέωσης και οι αλλαγές έγιναν.


Έτσι, στο Δήμο Ηράκλειας ανέλαβε ο κ.Κουτσάκης από τον Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη, ο οποίος θα μπορούσε να φύγει με το «κεφάλι ψηλά» και αήττητος, εάν είχε τη δύναμη να αποχωριστεί την εξουσία παραδίνοντας τη σκυτάλη σε κάποιον άλλο.

Μερικές φορές, ο πολιτικός πρέπει να «οσμίζεται το χρόνο», που πρέπει να αποχωρεί, όπως έκανε ο Πέτρος Αγγελίδης, όταν κίνησε διαδικασίες αλλαγής ηγεσίας στην παράταξή του.

Στο Δήμο Βισαλτίας, ο Αθανάσιος Μασλαρινός κατάφερε – και συγχαρητήρια γι’αυτό- να ξεπεράσει το τοπικιστικό στοιχείο της Νιγρίτας, όπου εκεί θέλουν ο Δήμαρχος να είναι πάντοτε Νιγριτινός, από την έδρα δηλαδή του Δήμου. Ηγήθηκε μιας νέας παράταξης και επικράτησε με διαφορά της συμπαθούς φιλολόγου, Βάνας Πλιάκου-Σφακιανάκη.

Στο Δήμο Αμφίπολης, ο Στέργιος Φράστανλης επικράτησε άνετα του Κώστα Μελίτου, του οποίου ο συνδυασμός «φυλλορροούσε» καθ’όλη τη διάρκεια της θητείας του ως προάγγελος της ήττας του.

Τέλος, στο Δήμο Σερρών, ο Αλέξανδρος Χρυσάφης επικράτησε του Στέφανου Φωτιάδη και με διαφορά. Ο τελευταίος για τρίτη συνεχή εκλογική φορά δεν κατόρθωσε να κόψει το νήμα προς τη Δημαρχία κι αυτό από μόνο του συνιστά «μεγάλο θέμα».

Στην τελετή Παράδοσης-Παραλαβής του Δήμου Σερρών, μου προκάλεσαν εντύπωση οι «αιχμές» του κ.Χρυσάφη για την απελθούσα Δημοτική Αρχή Αγγελίδη. Θεωρώ ότι ιδίως σε μία τέτοια στιγμή ήταν τουλάχιστον «άκαιρο», που εκφωνήθηκε τέτοιος λόγος από το βήμα του Elpida Resort  και πάντως είναι γνωστό ότι ο γράφων απέχει παρασάγγας από «ισοπεδωτικές» πρακτικές που μηδενίζουν.

Όλοι εμείς, ελπίζουμε και προσδοκούμε οι νέοι Δήμαρχοι να κάνουν όσα οι προκάτοχοί τους δεν μπόρεσαν ή δεν πρόλαβαν να κάνουν. Όλοι εμείς, περιμένουμε τα λόγια τους να γίνουν πράξεις κι επιτέλους ο Ν.Σερρών να ανέβει σκαλοπάτι στην αξιολόγηση των δυνατοτήτων του.


Άρθρο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσ/φος)

Διαβάστε επίσης: