serreslife

Καλοκαίρι! Αφήνουμε στην άκρη την οικονομική κρίση, τα χρέη και τους «κλέφτες», ξεχνάμε πως είμαστε φτωχότεροι από πέρυσι, πως μας πήραν δώρα και μισθούς χωρίς να μας ρωτήσουν και ανεβαίνουμε στο όνειρο για να μας ταξιδέψει. Τι κι αν οι φετινές διακοπές μας θα είναι σε κοντινότερο προορισμό, τι κι αν οι τσέπες μας έχουν λιγότερα χρήματα, τι κι αν οι σπατάλες οι περσινές θα μειωθούν στο 50%;

Το θέμα το φιλοσόφησα και κατέληξα πως το καλοκαίρι είναι πάντοτε όμορφο και μπορούμε να το κάνουμε ακόμη ομορφότερο με περισσότερο χιούμορ και καλή διάθεση. Βαπτίζουμε Μύκονο, Καλντέρα, Κουκουναριές και Πάρο κάποιες γειτονικές μας παραλίες, παραβλέπουμε τα πολυτρίχια και τα φύκια που κολλούν πάνω μας, μόλις βουτήξουμε στη γειτονική μας θάλασσα, γελάμε καλοπροαίρετα με τα κασσετόφωνα στη διαπασών που επαναλαμβάνουν τα σουξέ της εποχής «μα είμαι μόνος, είμαι μόνος, είμαι μόνος μου» και εστιάζουμε το βλέμμα στην υπέρβαρη που βγήκε με μπικίνι να δείξει τα κάλλη της, έτσι για να νιώσουμε καλά που δεν κουβαλάμε παραπάνω βάρος.

Αν ακόμη η διάθεσή μας δεν τα πάει καλά και αποζητά μπαρ με εξωτικές παρουσίες, ταβέρνες με ψάρια και παραδείσια ποτά τα ξημερώματα όπως τα ζήσαμε παλιότερα, λίγες ασκήσεις αυτοσυγκέντρωσης ίσως μας κάνουν καλό. Η ομορφιά κρύβεται στην άμμο που πατάμε ξυπόλητοι, σε μία κρύα φέτα καρπουζιού, στον μπάτη που παίζει με τα βρεγμένα μαλλιά, στο φεγγάρι που καθρεπτίζεται μεσοπέλαγα, στο γυμνό κορμί που ψήνεται από την αλμύρα, στον έρωτα που πολύ εύκολα στοχεύει το καλοκαίρι τα θύματά του.

Όλα τα παραπάνω είναι ανέξοδα, δίνονται δωρεάν, μας τα προσφέρει απλόχερα το καλοκαίρι αρκεί να γίνουμε ξανά άνθρωποι. Το πάρτυ των Ελλήνων έλαβε τέλος. Καιρός να εκτιμήσουμε τα απλά πράγματα.

Κείμενο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης: