serreslife

Ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο 25 Αυγούστου  στις Σέρρες για 8η χρονιά το περίφημο πλέον, σε όλο τον κόσμο Serres Rally 2018.  
Το ράλυ που έγινε παγκόσμια γνωστό για τις υπέροχες διαδρομές, συνολικού μήκους 1400 χιλιομέτρων, συγκεντρώνει κάθε χρόνο στα τέλη Αυγούστου στις Σέρρες, τους Πρωταθλητές του αθλήματος.
Την πρώτη μέρα στο Σέρρες Ράλλυ έδωσε στους αναβάτες το τέλειο σκηνικό για μια τέλεια εκκίνηση.
Ο νικητής του περασμένης χρονιάς Στέφαν Σβίτκο με το KTM XC 450 τερμάτισε στην 1η θέση με τον Wesley Pittens με ένα YAMAHA WR 450 1’20 “πίσω του και τον Roberto Barbieri με το HUSQVARNA FE 501 κλείνοντας την 3η θέση.
Η πρώτη ημέρα περιελάμβανε μια ειδική διαδρομή που έστελνε τους αναβάτες μέσω αποξηραμένων ρευμάτων και εκτός οδικών μονοπατιών που τους οδηγούσαν στην κορυφή του βουνού και πίσω σε χωματόδρομους όπου η ταχύτητα και τα σπινιαρίσματα ήταν συνεχόμενα.

Οι γυναικείες συμμετοχές του Ράλυ των Σερρών έδειξαν την αξία τους με τη Gabriela Novotna και την HUSQVARNA FE 450 στην 1η θέση, ενώ την 2η θέση κατέλαβε η Έλληνίδα Πολύχνη Κυριακοπούλου με HUSQVARNA FE 450 και τρίτη θέση ήταν η Zornitsa Todorova με HUSQVARNA FE 350 .
Φέτος μια έκπληξη περιελάμβανε το Serres Rally καθώς ο Rainer Autenrieth εμφανίστηκε με ένα ηλεκτρικό δίκυκλο.
Ο κύριος στόχος του ήταν να τερματίσει τη κούρσα και να είναι ο πρώτος αναβάτης που θα συμμετάσχει στο Ράλι των Σέρρών με διαφορετικό τύπο οχήματος, δείχνοντας το μέλλον του Rally Raid.
Το Ράλλυ Σερρών την 1η Ημέρα περιελάμβανε την τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης των Σερρών, δίνοντας την ευκαιρία στους σερραίους  να δουν και να μιλήσουν τους αναβάτες από κοντά.
Την Τρίτη οι Σερραίοι μπορούν να δουν τον αγώνα στο Σιδηρόκαστρο, τον Προμαχώνας, τα Κουλάτα, Τολπόνιτσα, Βλάσσιτσα, Μπέλες, Κερκίνη, Κλούυχ, Γιάλοβιτσα, Σαμουϊόβο, Κολάροβο, Πραιμόι, Μεντόβο, Δόρα Ρίμνιτσα, Γιακόβο, Δρένοβο, Ρίμνικ, Μιτίνο, Πετρίτσα, Μπελάσιτσα 225χλμ | 2 Ειδικά Στάδια (SS7 Belasitsa 85kms SS8 Ograjden 50kms)
Αύριο 29 Αυγούστου στην Μπελάσιτσα, το Πέτριτς, το Δραγκόβο, Μαρικοστίνοβο, Κρομύδοβο, Βράνια, Κατσουντσί, Καλιμάντσι, Γολεσόβο, Νόβα Λοχτσά, Ιλίντεν, Εξοχη, Νευροκόπι, Περίθωρο, Κάτω Βρόντου, Λαϊλιάς, Ορεινή, Μαρμαράς, Χρυσοπηγή, Ελαιώνας, Σέρρες. 225χλμ. | 1 Ειδική Σκηνή (SS9 E6 107kms)
Μεθαύριο 30 Αυγούστου θα γίνει το 6ο Στάδιο στον Ξηροτόπο,  τον Λαϊλιά, Φέα Πέτρα, Αγκίστρο, Ρουπέλ, Κατίγγο, Καπνώφυτο, Καταφύτο, Άνω Βρόντου, Κάτω Βρόντου, Πέρνιτε, Βουνό Μενίκιον, Μεταλλά 300χλμ | 1 Ειδική Σκηνή (SS10 Lailias Classic – Agistro – Bosdakas 280kms)
Στις 31 Αυγούστου θα γίνει το 7ο στάδιο στην διαδρομή Ξηρότοπος – Λαϊλιάς – Ορείνη – Ρουμανικά – Ελαιώνας – Ραχοβίτσα – Σέρρες 93χλμ | 1 Ειδικό Στάδιο Enduro (SS11 Enduro 93 χλμ.), μιας και θα είναι η τελευταία ημέρα του αγώνα
Ενός αγώνα ...μοναδικού!
Οπότε οι πιστοί καλά θα κάνουν να ...προσέλθουν!

Πηγή: Εφημερίδα Ελεύθερο Βήμα

Διαβάστε επίσης:

  • Πανσερραϊκός: «Λουκέτο» στο γήπεδο Το γήπεδο των Σερρών θα κλείσει επ’ αόριστον και πλέον αναζητείται λύση για το επερχόμενο ματς του Πανσερραϊκού με τον Αρη και όχι μόνο. Ραγδαίες είναι οι εξ...