Τις δικές του απαντήσεις έδωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Εθνικός Γαζώρου κ. Χρήστος Μέγκλας, σχετικά με την πρόταση συγχώνευσης με τον Πανσερραϊκό, τονίζοντας ότι ενώνουμε δυνάμεις και πάμε μπροστά. Κοιτάζοντας το καλύτερο μέλλον του Πανσερραϊκού.
Το σημερινό μας θέμα θα είναι η υποτιθέμενη συγχώνευση Πανσερραϊκού με τον Εθνικό Γαζώρου.
Αισθάνθηκα την υποχρέωση, αισθάνθηκα την επιθυμία και πιο πολύ απ΄ όλα την ευθύνη, να σας ενημερώσω,  για να ενημερωθεί και ο φίλαθλος κόσμος του νομούς μα τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ και όλοι μαζί γράφουμε μια ιστορία. Έγραψαν οι προηγούμενοι και σήμερα γράφουμε κι εμείς.
Ευτυχώς για μένα έχω ζήσει την ιστορία του Πανσερραϊκού γιατί ήταν η γειτονιά μου και από το 1964 μεγάλωσα δίπλα στο ΄γηπεδο. Ξέρω που έκανε προπόνηση ο Κελεσίδης, ξέρω σε πιο σχολείο πήγαινε, ξέρω κάθε απόγευμα τι γινόταν, Ξέρω ποιοι φίλαθλοι πήγαιναν και στις προπονήσεις, ότι γινότανε σε ξερό.
Ήμουνα σε όλα τα παιχνίδια του Πανσερραϊκού. Ήμουνα στο μεγάλο παιχνίδι με την Λάρισα, όπου μπήκαμε από τις 10 η ώρα το πρωί και δεν είχαμε να πιούμε νερό. Και  μπήκε η Πρυοσβεστική και έλουσε του φίλους μας του λαρισαίους γιατί κάναν επεισόδια κουνώντας τα κάγκελα.
Αυτές οι αναμνήσεις είναι η ιστορία του Πανσερραϊκού. Γι αυτό και όλοι τον αγαπάμε.
Και πέρσι το 2013 και φέτος το 2014 έχοντας μετοχές σαν αντιπρόεδρος και εκπροσωπώντας τον Εθνικό Γαζώρου, είδα ότι δεν μπορούσε να έχουμε δυο ομάδες στο νομό. Σας θυμίζω ότι οι Σερραίοι φίλαθλοι καλοδέχτηκαν και επέτρεψαν με τη ψηφοφορία που είχαν κάνει και με το Δήμαρχο Σερρών κ.Αγγελίδη και να απολαύσουν οι Σερραίοι φίλαθλοι τη νέα ομάδα αυτή του Νομού, την οποία με αγάπη ιδρύσαμε και προσπαθήσαμε και την φτάσαμε μέχρι την Β΄ Εθνική. Η μεγάλη ομάδα του νομού είναι ο Πανσερραϊκός, για ο Εθνικός Γαζώρου αισθάνεται την υποχρέωση, όπως οι Σερραίοι τον αγκάλιασαν τώρα που ο Πανσερραϊκός περνάει δύσκολες εποχές, μια και η ΠΑΕ Πανσερραϊκός κήρυξε πτώχευση πέρσι, αισθάνθηκε την υποχρέωση και  είναι κατ΄ εμάς η καλύτερη δυνατή λύση, να γίνει μια συγχώνευση δυνάμεων. Την προτείναμε και  πέρσι, ίσως οι φίλαθλοι δεν ήταν ακόμη έτοιμοι, όμως φέτος και οι φίλαθλοι μας δηλώνουν ότι θέλουν αυτή την συγχώνευση. Ενδεχομένως είναι και κάποιοι που δεν την θέλουν.
Κάναμε επαφές με τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές(Ηλιάδης, Φραγκόπουλος, Καλαποδάς, Κατσαβάκης, Αναστασιάδης κ.α.) οι περισσότεροι των οποίων είανι θετικοί.
Ήμουνα στη Διοίκηση του Πανσερραϊκού σαν αντιπρόεδρος από το 2009 έως το 2011. Εκεί γνώρισα πάρα πολλά. Γνώρισα και τα περισσότερα παιδιά της σημερινής Διοικούσας Επιτροπής και τα εκτιμώ πολύ. Δούλεψα πάρα πολύ με τον κ. Θεοδωρίδη και κατάλαβα ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι πάρα πολύ δύσκολο και έδωσα όλες μου τις δυνάμεις. Έφτιαξα γήπεδα και όταν τα έφτιαξα ονειρευόμουν ένα μεγάλο Πανσερραϊκό. Λυπάμαι σήμερα ενώ αποχώρησα το 2011, γιατί είχαμε συμφωνήσει η ομάδα να μείνει στην Super League και να μην ξαναπέσει.. Επειδή είδα άλλα πράγματα σαν ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησα  για να βοηθήσω τον Πανσερραϊκό. Τα γήπεδα όμως που έφτιαξα με δικές μου δυνάμεις σήμερα είναι εγκαταλλελημμένα και αυτό δεν σημαίνει ανάπτυξη του Αθλητισμού στο νομό Σερρών. Για αυτό πρέπει και κάνω πρόταση στη Δημοτική Αρχή να τα παραχωρήσει στον Πανσερραϊκό κι αν δεν μπορεί να τα βγάλει σε δημοπρασία και να τα πάρουν οι ομάδες του νομού που μπορούν να τα συντηρήσουν και να τα λειτουργήσουν. Γιατί δε γίνεται ένα εθελοντής να κάνει γήπεδα και να τα παρατάμε.
Δυστυχώς ενώ όλοι θέλουμε η επαφή που έκανα με τον Ερασιτέχνη Πανσερραϊκό, δυστυχώς έχει απορριφθεί. Στη συνάντηση αυτή προσκλήθηκα από τον κ. Χατζημιχαηλίδη με τον οποία μίλησα και πέρσι. Πέρσι είχαν έρθει και κάποιοι άλλοι. Ο κ. Φαρμάκης, ο κ. Σουλούγκας, ο οποίος τώρα είναι μέλος της Διοίκησης του Εθνικού Γαζώρου, έγιναν διάφορες επαφές και φέτος την ημέρα που ο Πανσερραϊκός έκλεισε 50 χρόνια, προσκλήθηκα από τον κ. Χατζημιχαηλίδη και στην συνάντηση ήταν ο κ. Σιδέρης, ο κ. Γκράτσιος, ενώ εγώ πήγα με τον κ. Κατσαβάκη και τον κ. Σάκη Αναστασιάδη(παλαιμάχους) και τον δημοσιογράφο Βασίλη Αναστασιάδη.


Στη συνάντηση αυτή τους εξέθεσα τους λόγους για τους οποίους πρέπει να κάνουμε τη συγχώνευση, καθώς η πολιτεία δεν μπορεί να βοηθήσει οικονομικά τις ομάδες. Μιλάμε για υγιές ποδόσφαιρο. Η πρόταση ήταν η εξής αφού δεν μπόρεσε η ομάδα να ανέβει φέτος στη Β’ Εθνική και επειδή είναι επίπονο και αβέβαιο του χρόνου αν θα τα καταφέρει διότι υπάρχουν ανταγωνιστικές ομάδες όπως η Καβάλα, η Αναγέννηση Γιαννιτσών και ενδεχομένως ο Άρης και θα είναι πολύ δύσκολο και μπορεί να μην τα καταφέρεις αλλά και γιατί να χάσεις μια χρονιά.
Εμείς προτείναμε η νέα ομάδα να ονομασθεί ΠΑΕ Πανσερραϊκός με παραχώρηση εκ μέρους του Ερασιτέχνη του ονόματος, αφού δεν γίνεται συγχώνευση Ερασιτεχνικής ομάδας με Επαγγελματική. Αυτό ήταν το γενικό σκεπτικό, καθώς διαθέτουμε μια ΠΑΕ τριών ετών χωρίς οικονομικά προβλήματα, βέβαια δεν περνάει καλά. Δεν μπόρεσα να κάνει πρωταθλητισμό, γιατί είναι δύσκολο. Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Καλαποτλής θα έφευγε ενδεχομένως θα έφευγα κι εγώ που είμαι αντιπρόεδρο και προτείναμε για πρόεδρο τον κ. Χαλκίδη. Θα ενώναμε δυνάμεις.
Εμείς λέμε συγχώνευση. Έχουμε μια ΠΑΕ που είναι καθαρή, και μία ΠΑΕ, την ΠΑΕ Πανσερραϊκός στην οποία δεν έχει γίνει ακόμη εκκαθάριση και έχει χρέη 3-4 εκατομμύρια. Ενώνουμε την καθαρή ομάδα και το όνομα που όλοι αγαπάμε και  όλοι μαζί δουλεύουμε και πάμε για το καλύτερο.
Πιο θα είναι το καλύτερο:
Είναι το όραμα.
Έχουμε 10 γήπεδα στη διάθεσή μας και 96 ομάδες στο νομό. Μπορούμε να προωθήσουμε τα παιδιά και να τα βοηθήσουμε στο όνειρό τους.

Ο Ερασιτέχνης Πανσερραϊκός αν φέτος έβγαινε η ομάδα στην Β΄ Εθνική θα ήταν δύσκολο να αγωνισθεί γιατί δεν έχει γίνει ακόμη η εκκαθάριση. Αν πάει να δημιουργήσει νέα ΠΑΕ παίρνει το ΑΦΜ της παλιάς και παίρνει και τα χρέη που την βαραίνουν. Αυτό το αντιμετώπισε και η ΑΕΚ αλλά έκανε εκκαθάριση και το ξεπέρασε. Εδώ δεν έγινε η εκκαθάριση και υπάρχει αυτό το πρόβλημα.
Γι αυτό η καλύτερη λύση για μας είναι να πάμε σε μια νέα ΠΑΕ που λέγεται Εθνικός Γαζώρου καθαρή χωρίς χρέη και στη οποία κανείς δεν έχει πρόβλημα να παραχωρήσει το όνομά της και να ονομαστεί Πανσερραϊκός, αφού είναι η ομάδα του νομού μας. Μάλιστα προτείναμε στον Ερασιτέχνη να παίρνει και το 10% των εισιτηρίων.
Ο όρος “ενοικίαση” είναι λάθος που τον ονόμασε ο Ερασιτέχνης και δεν πρέπει να παίζουμε με τις λέξεις γιατί εμείς θα λέγαμε δωρεά του ονόματος του Εθνικού Γαζώρου στον Πανσερραϊκό. Καλό είναι να μην παίζουμε με τις λέξεις και να μένουμε στην ουσία του πράγματος. Η ουσία του πράγματος είναι ότι ενώνουμε δυνάμεις.
Μόνο αν ενωθούμε όλοι μαζί μπορούμε να πάμε μπροστά να πάμε τον Πανσερραϊκό στην Α΄ Εθνική εκεί που είναι η θέση του και όχι να λέμε ότι απέτυχα. Μόνο αν ενωθούμε όλοι μαζί μπορούμε να δούμε στο μέλλον έναν μεγάλο Πανσερραϊκό και ένα καλύτερο ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης:

  • Πανσερραϊκός: «Λουκέτο» στο γήπεδο Το γήπεδο των Σερρών θα κλείσει επ’ αόριστον και πλέον αναζητείται λύση για το επερχόμενο ματς του Πανσερραϊκού με τον Αρη και όχι μόνο. Ραγδαίες είναι οι εξ...