serreslife

Στον συμβολικό αποκλεισμό της οδού Νικολάου Πλαστήρα και του κεντρικού υποκαταστήματος της Τράπεζα Πειραιώς (Πρώην ΑΤΕ) προέβησαν εκατοντάδες Σερραίοι αγρότες προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική πολιτική και το φορολογικό καθεστώς που ετοιμάζει για τον κλάδο τους. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας όταν μεγάλος αριθμός Σερραίων αγροτών συγκεντρώθηκε στον χώρο γύρω από την τράπεζα Πειραιώς ενώ πραγματοποιήθηκε και μηχανοκίνητη πορεία από αγροτικά οχήματα. Η παραπάνω κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο του σχεδίου κορύφωσης των αντιδράσεων των αγροτών προς την Κυβέρνηση όπως αποφασίστηκε στο Πανσερραϊκό Αγροτικό Συνέδριο που έλαβε μέρος την περασμένη Παρασκευή σε γνωστό ξενοδοχείο τη πόλης.

Κάλεσμα στήριξης του αγών των Αγροτών από τους Βουλευτές των Σερρών ζήτησε ο Πρόεδρος του Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Αλιστράτης, Γιώργο Κασάπογλου: «Είναι μία συμβολική κίνηση μπροστά από την Πειραιώς, πρώην ΑΤΕ η οποία δεν ενεργοποιεί τα ΑΔΑ οι Αγρότες δεν μπορούν ούτε χρήματα να πάρουν έχουν μείνει ανενεργοί με ότι σημαίνει για την παραγωγή και την καλλιέργεια. Καλούμε όσους Βουλευτές αντέχουν και αφουγκράζονται τον Σερραϊκό αγροτικό κόσμο καλά θα κάνουν να αντιδράσουν σε όλα αυτά τα μέτρα για να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα, γιατί αυτούς ψηφίσαμε, αυτούς επιλέξαμε και αυτοί έχουν την ευθύνη. Σε αυτό τον μεγάλο αγροτικό νομό καλά θα κάνει ο κ. Τσαυτάρης να πατήσει τα πόδια του και να συναντήσει τους αγρότες. Δεν συναντηθήκαμε με κανένα, δεν συνομιλήσαμε με κανένα απλά έχουμε χαρτιά για τα βιβλία εσόδων-εξόδων».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αγροτοσυνδικαλιστής κ. Διογένης Παπλιάκας: «Η σημερινή κινητοποίηση είναι συμβολική, θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα στους Κυβερνώντες να μας δουν, αυτό κάναμε μόνο, δεν κάναμε κάτι κακό. Αν θα εντατικοποιηθούν οι αγώνες μας αυτό θα το κρίνουν οι αγώνες αυτό θα κριθεί από τους αγρότες αλλά μάλλον προς τα εκεί πάμε».

Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκαν η Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά η οποία ζήτησε από την Κυβέρνηση να εισακούσει τα αιτήματα των αγροτών: «Υποστηρίζω τα δίκαια αιτήματα των αγροτών τα οποία η Κυβέρνηση πρέπει να λάβει υπ όψη διότι είναι διαχρονικά και επίκαιρα μετά τις τροποποιήσεις που ψηφίστηκαν στην Βουλή που τις θεωρώ άδικες όταν θέλουμε το αγροτικό εισόδημα να ανέβει, θέλουμε πολλούς νέους αγρότες να μπουν σε αυτό το επάγγελμα. Όμως αυτές οι παρεμβάσεις της Κυβέρνησης που είναι καθαρά κατευθυνόμενες από τους δανειστές μας οι οποίοι χωρίς να λαμβάνουν υπ όψη τους τα  πραγματικά στοιχεία και προβλήματα της Ελλάδος θέλουν να επιφέρουν τις δικές τους αλλαγές κάνοντας την Ελλάδα πλήρες ελεγχόμενοι από το Ευρωπαϊκό Διευθυντήριο. Αυτό που θα έπρεπε να είναι η πραγματική δύναμη της Χώρας που είναι ο Πρωτογενής τομέας ο παραγωγικός ιστός που ενώνει όλους τους πολίτες αυτή την στιγμή πλήττεται. Η πολυαναμενόμενη ανάπτυξη δεν δείχνει να ξεκινάει». Στο σημείο βρέθηκε και η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αφροδίτη Σταμπουλή η οποία δήλωσε: «Οι αγρότες παλεύουν για την ίδια τους την επιβίωση, η νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση του μνημονίου δείχνει πλέον τα δόντια της. Αυξήσεις στις τιμές των αγροεφοδίων, αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου και επιστέγασμα τα φορολογικά μέτρα. Αν δεν ανατραπεί αυτή η Κυβέρνηση απειλείται η επιβίωση των αγροτών και των υπόλοιπων στρωμάτων που δέχονται αυτή την επίθεση εδώ και τρία χρόνια».  

Αίσθηση προκάλεσε η κίνηση νε μεταφερθεί εκτάκτως η συνάντηση των Σερραίων αγροτών με τους Βουλευτές υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Ιωάννη Μωυσιάδη από το μεσημέρι της Δευτέρας στις 20.30 το απόγευμα της Κυριακής χωρίς ωστόσο να μην παραβρεθεί το μεγαλύτερο μέρος των αντιπροσώπων των αγροτών αλλά και οι Βουλευτές. Μάλιστα στην πλειονότητά τους οι Αγροτοσυνδικαλιστές ειδοποιήθηκαν για το περιστατικό από τους δημοσιογράφους εκδηλώνοντας την έκπληξή τους, σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων Βισαλτίας κ. Στέργιο Λίτο: «Το ραντεβού σήμερα το είχαμε σήμερα για τις 12.30 ώρα και αυτοί που άλλαξαν το ραντεβού θα απαντήσουν σήμερα εκεί, δεν γνώριζα για την αλλαγή από εσάς το έμαθα δεν με ειδοποίησε κανείς, δεν είχαμε ιδέα. Το ραντεβού ήταν γνωστό σε όλους, σε αγρότες και ΜΜΕ ότι ήταν σήμερα στις 12.30 ώρα. Δεν έπρεπε να πάει κανένας, θα πάμε όμως να μιλήσουμε τώρα. Όπως γνωρίζετε κάθε Δευτέρα και Παρασκευή οι Βουλευτές είναι εδώ, αν οι τρείς Κυβερνώντες σηκώθηκαν και έφυγαν θα τα πούμε σύντομα, σίγουρα ήταν στημένο και απορούμε πως ο κ. Μωυσιάδης μπήκε σε αυτό το παιχνίδι ο Αντιπεριφερειάρχης έχει μεγάλες ευθύνες. Οι Σερραίοι αγρότες είναι ένα μέτωπο αλλά αν κάποιοι θέλουν να πραγματοποιήσουν δεύτερο θα το δει ο κόσμος, εμείς είμαστε ένα».

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία των αγροτών επισκέφθηκε τον Διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς όπου και κατέθεσαν τα προβλήματά τους ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Διοικητήριο όπου πραγματοποίησαν σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη.
 Οι αγρότες των Σερρών αναμένεται αν συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους την Τετάρτη 12/2 οπότε και θα πραγματοποιήσουν συμβολική κατάληψη και στο κτίριο της Α' ΔΟΥ Σερρών.   

Του Καγιογλίδη Παναγιώτη

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 237 επισκέπτες