agrotes_fotiadisΟ τριπλασιασμός των τιμολογίων ΟΣΔΕ έφερε αντιδράσεις. Η τρομακτική αύξηση στα τιμολόγια των δηλώσεων ΟΣΔΕ, ανάγκασε τους συνταξιούχους αγρότες να αντιδράσουν και μάλιστα έντονα και να αναλάβουν την κατάσταση στα… χέρια τους. Συγκεκριμένα, δύο άνθρωποι που γνωρίζουν όσο κανείς τον αγροτοσυνδικαλισμό, που διετέλεσαν Πρόεδροι στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Σερρών, ενώ «υπηρέτησαν» και στη ΓΕΣΑΣΕ, οι κ.κ. Γιάννης Μπεκιαρίδης και Τάσος Δουλγερίδης, είναι πρωτοστάτες σε αυτή την προσπάθεια. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν συνάντηση με το Νομάρχη Στέφανο Φωτιάδη και τον αρμόδιο Αντινομάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρη Μαλαμάκη, ενημερώνοντάς τους για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και ζητώντας την έμπρακτη συμπαράστασή τους. Από την πλευρά του, ο Νομάρχης Σερρών δεσμεύθηκε ότι θα συγκαλέσει σύσκεψη εντός της εβδομάδας που διανύουμε, καλώντας και τους Σερραίους βουλευτές, προκειμένου να υπάρξει κοινή αντίδραση.

Ο κ. Γιάννης Μπεκιαρίδης κάλεσε τους συναδέλφους του, συνταξιούχους αγρότες, να συμμετέχουν στην προσπάθεια για τη δημιουργία ενός οργάνου που θα ασχολείται με την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενώ έκανε λόγο για εμπαιγμό από πλευράς Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
«Ειλικρινά, ο Υπουργός ασελγεί εις βάρος των συνταξιούχων αγροτών. Δουλεύουμε δεκαετίες με τη γη και τώρα δεν μας αναγνωρίζουν ως αγρότες ουσιαστικά. Θα αντιδράσουμε και η αντίδραση θα είναι δυναμική. Αυτό που με θλίβει, όμως, περισσότερο, είναι πως ούτε η ΟΑΣ, ούτε οι λεγόμενοι Αδέσμευτοι, δεν μας συμπαραστέκονται,» επεσήμανε ο κ. Γιάννης Μπεκιαρίδης, ενώ ο κ. Τάσος Δουλγερίδης από την πλευρά του «καυτηρίασε» και τη… σιωπή της αντιπολίτευσης για το θέμα:
«Αυτή τη στιγμή οι συνταξιούχοι αγρότες καλούνται να πληρώσουν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ στην τριπλάσια τιμή τους, σε σχέση με πέρυσι και κανένας δεν μιλά. Μου κάνει εντύπωση, πως ούτε η αντιπολίτευση παίρνει θέση για το θέμα. Δεν υπάρχει καμία αντίδραση. Το χειρότερο, βέβαια, είναι πως ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης «εφάρμοσε» το «διαίρει και βασίλευε» κι αυτή τη στιγμή νέοι αγρότες στρέφονται εναντίον μας. Δεν είναι σκοπός μας να «βάλουμε χέρι» στα χρήματα των νέων αγροτών».
Οι συνταξιούχοι αγρότες είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά. Όπως λένε οι ίδιοι, υπάρχουν πολλές μορφές κινητοποιήσεων. Μπορεί να μην κατεβάσουν τρακτέρ στους δρόμους, αλλά μπορούν κάλλιστα να προχωρήσουν σε κατάληψη δημόσιων οργανισμών, όπως οι Δ.Ο.Υ.

Διαβάστε επίσης: