Προβληματισμένοι και αισιόδοξοι εμφανίστηκαν οι τευτλοπαραγωγοί για την προοπτική της τευτλοκαλλιέγρειας και της βιομηχανίας ζάχαρης κατά την, χθεσινή, ενημέρωση τους από τον εκπρόσωπο της εταιρείας που εξαγόρασε τον Όμιλο Λούκας Φέγκερ.

Εντυπωσιασμένος δήλωσε από την πίστη των αγροτών στην τευτλοκαλλιέργεια , μιλώντας στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ο κ. Φέγκερ, σημειώνοντας πως φέτος θα λειτουργήσει το εργοστάσιο στο Πλατύ και ίσως της Ορεστιάδας. Έχουμε την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης η οποία βλέπει μέσα από την επένδυση μια ευκαιρία για την ανάπτυξη της περιοχής, είπε και κάλεσε τους αγρότες να σπείρουν τεύτλα ώστε να στηριχτεί αυτή η προσπάθεια. Τόνισε πως « τα συμφέροντα μας είναι ευθυγραμμισμένα με αυτά των αγροτών αφού συμμετέχουν με ποσοστό 20% στην εταιρεία που εξαγόρασε την ΕΒΖ. Αυτό κάνει τους αγρότες συνεταίρους και αυτό είναι σε απόλυτη ταύτιση με την ανάπτυξη του τόπου, με την δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη της τευτλοκαλλιέργειας».

Για τον στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας είπε πως βασική δραστηριότητα θα είναι η ζάχαρη και η αύξηση της παραγωγής, αλλά θα κινηθεί και σε δυο άλλες κατευθύνσεις την ενέργεια με υποπροϊόντα της ζάχαρης όπως η μελάσα η οποία με κατάλληλη επεξεργασία μπορεί να παράξει ενεργειακά προϊόντα και οι νέες καλλιέργειες κύριος στον φαρμακευτικό τομέα. Ήδη υπάρχει συνεργασία με Αμερικάνο επενδυτή που εξειδικεύεται στα προϊόντων βιοενέργειας και μια τρεις εταιρείες μια Ελβετική και δυο Γερμανικές στον φαρμακευτικό κλάδο , ώστε να ξεκινήσει η καλλιέργεια φαρμακευτικών φυτών μέσα στο 2019 και υπάρχει και συμφωνία αγορά των προϊόντων. Στην ολη προσπάθεια, υπογράμμισε την συνδρομή, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας Στέργιου Πιτσιόρλα .

Μέσα σε 10 ημέρες που ξεκίνησε η προσπάθεια έχουν σπαρθεί 13.000 στρέμματα, (πέρυσι σε ολη την καμπάνια ο αριθμός τους έφτανε τα 12.000) με στόχο τα 20.000 στρέμματα. Ο κ. Φέγκερ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα επιτευχθεί στόχος.

Για νέα αφετηρία για την βιομηχανία και την καλλιέργεια τεύτλων έκανε λόγο ο κ. Γιάννης Παναγής και κάλεσε τους παραγωγούς να στηρίξουν το νέο εγχείρημα και να καλλιεργήσουν τεύτλα.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Λεωνίδας Κασάπης

Διαβάστε επίσης: