Παραμένουν στο μπλόκο του Λευκώνα για 10η ημέρα σήμερα οι Σερραίοι αγρότες , κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους σε συντονισμό με τα υπόλοιπα μπλόκο πανελλαδικά.

Την Τρίτη το απόγευμα έκλεισαν από τις 4 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ την Ε.Ο Σερρών – Θεσσαλονίκης στο ύψος που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους. Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο αγροτοσυνδικαλιστής Στέργιος Λίτος είπε πως καθημερινά το μπλόκο ενισχύεται, πως πανελλαδικά σήμερα δεν θα κλείσουν τους δρόμους λόγω της κακοκαιρίας, αλλά ο αγώνας τους συνεχίζεται και για το Σερραϊκό μπλόκο παραμένει στόχος το Τελωνείο του Προμαχώνα.
Σχετικά με την άρνησή τους να προσέλθουν στη συνάντηση που κλήθηκαν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σ.Αραχωβίτη είπε πως ζητούν μια συνάντηση παρόντων όλων των συναρμόδιων Υπουργών προκειμένου να πάρουν ολοκληρωμένες απαντήσεις για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου για την άρνηση των αγροτών στην πρόσκληση του Σ. Αραχωβίτη

Χθες εξεδόθη ανακοίνωση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην οποία – μεταξύ άλλων – αναφέρεται «Με την αδιάλλακτη στάση τους και την άρνησή τους να προσέλθουν σε διάλογο με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι εκπρόσωποι των αγροτών που απαρτίζουν την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων αποδεικνύουν ότι δεν θέλουν να βρεθεί λύση στα προβλήματά τους. Ενώ υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση από τον Υπουργό, κ. Σταύρο Αραχωβίτη για την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων ζητά να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ή τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης.
Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει αποδείξει όλο αυτό το διάστημα ότι είναι ανοιχτή σε συναντήσεις με όλους τους εκπροσώπους των αγροτών και των συνεταιρισμών από ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ από τις 14 Δεκεμβρίου έχει απαντήσει γραπτά σε ένα προς ένα τα αιτήματα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, από την οποία ζητούσε έστω και την ύστατη στιγμή να προσέλθει σε διάλογο και να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης: