serreslife

Κινητικότητα για τη δημιουργία ενός νέου συνδικαλιστικού οργάνου αγροτών παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στα χωριά του νομού Σερρών, με αφορμή μάλλον και τη γενικότερη κουβέντα που έχει ανοίξει σε κεντρικό επίπεδο για τα συνδικαλιστικά και τα συνεταιριστικά των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής.

Στη συγκεκριμένη, πάντως, πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός «Πανσερραϊκού Συλλόγου Αγροτών» που αναπτύσσεται τελευταία από ορισμένους κύκλους αγροτών και... όχι μόνον στις Σέρρες και φέρεται να ανήκει σε άτομα φίλα προσκείμενα στην Κυβέρνηση και όχι σε αγρότες που πρόσκεινται στο Κίνημα Αλλαγής, όπως αρχικά ακούστηκε, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στον ΑγροΤύπο, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Βισαλτίας, κ. Στέργιος Λίτος.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής από τη Νιγρίτα μας εξήγησε ότι «πριν από λίγα χρόνια οι πλειοψηφία των αγροτών του νομού Σερρών, με μοναδικό σκοπό το κοινό καλό έβαλε πλάτη για να ξεκινήσει μια προσπάθεια μέσα από την σύσταση του Συλλόγου Αδέσμευτων Αγροτών».

«Μια προσπάθεια», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Λίτος «πάνω από κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες. Μια προσπάθεια μακριά από όλες εκείνες τις αγκυλώσεις και τη νοοτροπία των μηχανισμών, η οποία κατάφερε να καταστρέψει την χώρα και χτύπησε την ελληνική κοινωνία βυθίζοντας την στην κρίση. Σήμερα λοιπόν, με λύπη πληροφορηθήκαμε πως αυτοί οι γνωστοί- άγνωστοι, επιχειρούν να καπελώσουν αυτή την υγιή προσπάθεια εξυπηρετώντας δικές τους μικροπολιτικές σκοπιμότητες».

Επιχειρούν, λέει ο γαλάζιος αγροτοσυνδικαλιστής, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα «να φιμώσουν τη φωνή των Αδέσμευτων Αγροτών και να δημιουργήσουν ένα μόρφωμα, γιατί περί μορφώματος πρόκειται, το οποίο θα λειτουργεί σαν γλάστρα, προσφέροντας χειροκροτητές όπου και όποτε αυτοί κρίνουν χρήσιμο».

«Σήμερα, λοιπόν, εμείς οι Αδέσμευτοι Αγρότες του νομού, λειτουργώντας όπως και όλα αυτά τα χρόνια μέσα στα πλαίσια του διαλόγου και με απόλυτη διαφάνεια αποφασίσαμε να στείλουμε ένα μήνυμα ενότητας και δημιουργικής επανάστασης. Μιας επανάστασης που θα πάει κόντρα στο κατεστημένο όλων όσοι θέλουν να αποτελειώσουν ότι δεν κατάφεραν μέχρι τώρα. Κόντρα σε όλους αυτούς που αντί να μετανιώνουν και να ζητάνε συγγνώμη έρχονται και μας κουνάνε το δάχτυλο με περίσσιο θράσος», επισημαίνει ο Στέργιος Λίτος, εκπροσωπώντας τον Σύλλογο.

«Δηλώνουμε απερίφραστα, πως αυτό το μόρφωμα καμία απολύτως σχέση δεν έχει και δεν πρόκειται να έχει με εμάς. Προσκαλούμε όλους τους συναδέλφους μας, που έχουν κουραστεί να τους κλέβουν τον ιδρώτα να ταχθούν μαζί μας, χωρίς χρώματα, χωρίς κομματικές σημαίες, με αγάπη για την πατρίδα, στον αγώνα για την προάσπιση του κοινού συμφέροντος. Είχαμε, έχουμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε φωνή όσο και να προσπαθούνε κάποιοι να μας τη στερήσουν. Τα καλύτερα έρχονται», καταλήγει ο κ. Λίτος, μιλώντας εξ ονόματος των μελών των Αδέσμευτων Αγροτών.

Πηγή: agrotypos.gr

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 146 επισκέπτες