serreslife

Μεγάλες είναι οι καταστροφές σε καλλιέργειες που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες μεγάλης διάρκειας και έντασης καταιγίδες, σε αρκετές περιοχές των Σερρών, όπου σε κάποια σημεία υπήρξε και σφοδρή χαλαζόπτωση.

Μεγάλες καταστροφές στην αγροτική παραγωγή, δημιουργήθηκαν το Σάββατο στην περιοχή Μητρουσίου, Κάτω Καμήλας και στο αγρόκτημα των Σερρών σε καλλιέργειες κυρίως βαμβακιού, ηλιόσπορου και τριφυλλιού, ανέφερε σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών η πρόεδρος της κοινότητας Μητρουσίου Ευαγγελία Γκαϊδατζή. Η κα Πρόεδρος τόνισε πως έχουν προκληθεί καταστροφές σε έκταση περίπου 5.000 στρεμμάτων και πως έχουν προχωρήσει σε αναγγελία των ζημιών και αναμένεται συνεργείο του ΕΛΓΑ για τις εκτιμήσεις. Επίσης σημείωσε πως καταστροφές υπήρξαν και εντός της τοπικής κοινότητας, όπως πτώση δένδρων χωρίς ευτυχώς να προκληθούν ατυχήματα.
Καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες σημειώθηκαν και στην περιοχή της Άνω Καμήλας καθώς και προβλήματα στην Βισαλτία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Βέργης
Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Αντιδήμαρχος Ηράκλειας Νίκος Μουρατίδης είπε πως από την πρώτη στιγμή «στο πόδι» ήταν όλος ο μηχανισμός του Δήμου Ηράκλειας για να αποτραπεί οποιαδήποτε καταστροφή, όπερ και εγένετο, αφού ενώ κατέβασε νερό ο χείμαρρος και ανέβηκε η στάθμη του, δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα στη νέα γέφυρα. Οι υπηρεσίες του Δήμου και μηχανήματα ήταν στα σημεία που έχριζαν επέμβασης είπε ο κ. Μουρατίδης ο οποίος σημείωσε πως μεγάλα προβλήματα δημιουργήθηκαν στο δρόμο στην ορεινή πλευρά του δήμου, που οδηγεί στα ποιμνιοστάσια, ο οποίος έχει σχεδόν καταστραφεί και μηχανήματα του Δήμου δουλεύουν για την αποκατάστασή του. Χώματα από την κακοκαιρία γέμισε και ο δρόμος Χειμάρρου – Τριάδας αλλά αποκαταστάθηκε είπε ο κ. Μουρατίδης συμπληρώνοντας πως υπό το φόβο ατυχημάτων διέκοψαν την κυκλοφορία σε δύο ιρλανδικές διαβάσεις.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης: