serreslife

Την εικόνα ενός νομού που διαρκώς φθίνει καθώς δεν του προσφέρεται από την κεντρική εξουσία η δυνατότητα να αξιοποιήσει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα για να οδηγηθεί και πάλι σε ανάπτυξη αποκόμισε η τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας κα Ντόρα Μπακογιάννη κατά την επίσκεψή της στην πόλη των Σερρών.

Αρχικά η πρώην υπουργός εκκλησιάστηκε στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Τιμίου Σταυρού και στη συνέχεια επισκέφθηκε την εταιρία κατασκευής ανελκυστήρων METRON στη Βιομηχανική Περιοχή.
Ακολούθως μετέβη στο Επιμελητήριο Σερρών όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της περιοχής.


Τα στοιχεία της φθίνουσας πορείας που ακολουθεί ο νομός παρουσίασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστος Μέγκλας. Ενδεικτικό της αποβιομηχάνισης του νομού είναι ότι το ποσοστό της μεταποίησης από 40% το 1942 έπεσε στο 12%.
Απογοητευτική είναι και η εικόνα των επενδύσεων μέσω ευρωπαϊκών πόρων καθώς πολλές από αυτές ακυρώθηκαν λόγω της οικονομικής δυσπραγίας των επιχειρήσεων.
Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο κ. Μέγκλας για το γεγονός ότι οι τράπεζες δεν χρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις για την υλοποίηση επενδύσεων.
Δυσοίωνες προέβλεψε ότι θα είναι οι εξελίξεις στο θέμα της βιομηχανίας ζάχαρης καθώς οι τευτλοπαραγωγοί ολοένα και απομακρύνονται από την καλλιέργεια.
Αναγκαιότητα χαρακτήρισε, για άλλη μία φορά, την εγκατάσταση σκάνερ στο τελωνείο του Προμαχώνα για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου.
Επιβεβλημένη έκρινε την αξιοποίηση της γεωθερμίας αλλά και του φυσικού αερίου. Κάλεσε, επιπλέον, να δημιουργηθεί δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων αλλά και δοθούν κίνητρα για την ανάπτυξη της μεταποίησης.
Μετά από την εισαγωγή του κ. Μέγκλα, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων έθεσαν υπόψιν της κ. Μπακογιάννη διάφορα κλαδικά προβλήματα, όπως να υπάρχουν σταθεροί κανόνες στην αγορά και να μην αλλάζουν από την εκάστοτε κυβέρνηση.
Η πρόεδρος των κτηνοτρόφων Ν. Σερρών τόνισε ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με το εμπόριο ζώων, καθώς γίνονται αθρόες εισαγωγές.
Ο πρόεδρος των οπωροπωλών ανέφερε ότι οργιάζει το παρεμπόριο στις λαϊκές αγορές, ενώ όχι μόνο μειώθηκαν τα πρόστιμα, από την νυν κυβέρνηση, κατά 70%, αλλά δεν γίνονται και έλεγχοι.
Η κα Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι στόχος της Νέας Δημοκρατίας, σαν κυβέρνηση, είναι η επίλυση των προβλημάτων σχετικά με την παραγωγή. Θα στηρίξουμε τους παραγωγούς ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τιμωρεί σήμερα την εργασία.
Τιμωρεί εκείνους που θέλουν να εργαστούν πολλές ώρες.
Για το Ν. Σερρών είπε πως γνωρίζει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός.
«Θα κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας και με τους τοπικούς μας βουλευτές, που έχουν στο κόμμα καίριες αρμοδιότητες, θα τα επιλύσουμε στο μέτρο του δυνατού».
Η ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ
Το πακέτο Γιούνκερ, είπε η κα Μπακογιάννη, παρέχει εφόδια για μεγάλα παραγωγικά έργα και στον τομέα της Γεωθερμίας. Ο Ν. Σερρών διαθέτει πλούσιες πηγές Γεωθερμίας που δεν αξιοποιήθηκαν για έργα παραγωγών.
Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, τα έχει θαλασσώσει. Δεν έχει ούτε αγροτική πολιτική, για αυτό και μείναμε πολύ πίσω και σ’ αυτόν τον τομέα.
ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Πρέπει να παταχθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων, το οποίο σήμερα ανθεί. Τις συνέπειες από την αποτυχία αυτού του ελέγχου, ανέφερε η κα Μπακογιάννη, πληρώνουν κυρίως οι αγρότες.
«Η Ελλάδα πρέπει να σταθεί στα πόδια της και αυτό δεν μπορεί να γίνει με την σημερινή κυβέρνηση», τόνισε προς τους παραγωγικούς φορείς του τόπου μας, η κα Μπακογιάννη.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Λίγο πριν αναχωρήσει από την πόλη μας, η κα Ντόρα Μπακογιάννη έδωσε συνέντευξη προς τα τοπικά ΜΜΕ.
Απαντώντας σε ερώτηση της ``ΠΡΟΟΔΟΥ’’ είπε:
«Η Ν.Δ. δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένα σοβαρό κόμμα που ασκεί υπεύθυνη αντιπολίτευση. Είμαστε κοντά στο λαό και παρακολουθούμε όλα τα θέματα.
»Ο κ. Τσίπρας θα αναγκαστεί να πάει σε πρόωρες εκλογές, τις οποίες θα χάσει. Ο Ν. Σερρών διαθέτει απίστευτες δυνατότητες και θα εργαστούμε για να ξαναγίνει πάλι ένας από τους πρώτους νομούς της χώρας. Θα προχωρήσουμε, λοιπόν, σαν κυβέρνηση, με αναπτυξιακά άλματα».
Αναφερόμενη στις δηλώσεις Τσίπρα στη ΔΕΘ για τις επενδύσεις, η κα Μπακογιάννη είπε:
«Πριν περάσουν 24 ώρες από τις φιλοεπενδυτικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, έπεσαν οι μάσκες, ύστερα από τις καταγγελίες της ELDORADO GOLD”.

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης: