serreslife

Η απονομή του πρώτου Διεθνούς βραβείου Αρχαιολογικής ανακάλυψης “International Archaeological Discovery Award «KHALED AL-ASAAD»“  στη Κατερίνα Περιστέρη, επικεφαλή αρχαιολόγο της έρευνας στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, ως η καλύτερη ανασκαφή για το 2014, προβάλλει την Ελλάδα και τον πολιτισμό της στο εξωτερικό.

Η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, βραβεύθηκε, στην Borsa Mediterranea del Turismo Arheologico, που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία τη περασμένη Παρασκευή 30/10.

Το ενδιαφέρον των ξένων αρχαιολόγων εστιάζεται στα νέα ευρήματα της ανασκαφικής ομάδας και στην ανακοίνωση της κ. Περιστέρι, ότι ο τάφος ανήκει στον Ηφαιστίωνα.
Η Borsa Mediterranea del Turismo Arheologico είναι η μοναδική έκθεση αρχαιολογίας στον κόσμο και έχει ως έδρα το Capaccio-Paestum.

serreslife

Τα άλλα τέσσερα αρχαιολογικά ευρήματα υποψήφια για το βραβείο ήταν:

1. Τα αρχαιότερα ανθρώπινα ίχνη στην Ευρώπη στην Αγγλία
2. Ο τάφος Khentakawess ΙΙΙ στο Abu Sir στην Αίγυπτο
3. Ο τάφος ενός πρίγκιπα των Γαλατών στο Warcq της Γαλλίας
4. Ο θησαυρός της Orselina στο καντόνι του Τιτσίνο της Ελβετίας.

H απονομή του βραβείου στην κ. Κατερίνα Περιστέρη, έχει αντίκτυπο και στο τουρισμό της χώρας μας καθώς η έκθεση απευθύνεται κυρίως σε τουρίστες με ιστορικά ενδιαφέροντα και συστήνεται σε αυτούς να επισκεφθούν το μοναδικό αυτό μνημείο.

Ήδη οι επιστήμονες των ανασκαφών που διεκδίκησαν την πρωτιά, εξέφρασαν την επιθυμία τους να επισκεφτούν το ταφικό μνημείο στο λόφο Καστά.

Δείτε τι δήλωσε η κ.Κατερίνα Περιστέρη στο tv ΕΠΙΛΟΓΕΣ για την βράβευσή της


Πηγή: ANEXARTITOS.GR

Διαβάστε επίσης: