Τρεις διαφορετικές πορείες πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, προς τιμήν της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στο κέντρο των Σερρών.

Μέλη της ΑΔΕΔΥ και του εργατικού Κέντρου, συγκεντρώθηκαν γύρω στις 6 το απόγευμα έξω από τα γραφεία του εργατικού Κέντρου, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην πλατεία Kρονίου, αλλά και μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για να πραγματοποιήσουν 3 διαφορετικές πορείες, αλλά και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής αντίστασης στην πλατεία εμπορίου.

Πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου στις Σέρρες διοργανώθηκε από την Τ.Ε. του ΚΚΕ και το Κ.Σ. της ΚΝΕ Σερρών, με συμμετοχή της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, τον Σύλλογο Συνταξιούχων IKA, τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών.

Στην ομιλία της συγκέντρωσης τονίστηκε «πως εξέγερση του Νοέμβρη του 1973, μας δείχνει ακριβώς ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος εκτός από την υποταγή και την απογοήτευση, του λογική του δεν αλλάζει τίποτα… Ο λαός, οι αγώνες και οι θυσίες του, απέδειξε ότι η δύναμη είναι στην οργάνωση, στη συμπόρευση της νεολαίας με το εργατικό κίνημα. Οι εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, επιστήμονες, γυναίκες και η νεολαία) πρέπει να δυναμώσουν τον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών για ολόπλευρη μόρφωση, αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα, ελεύθερη ζωή δίχως άγχος και ανασφάλεια».

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης με πλήθος κόσμου που κατέληξε στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Πηγή: ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & Εφημερίδα η Πρόοδος

Διαβάστε επίσης: