Ζοφερή εικόνα για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας παρουσίασε την Κυριακή από τις Σέρρες, ο Πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε στους δημοσιογράφους στρέφοντας τα βέλη του τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

«Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά στην Ελληνική Οικονομία, εμένα με τρομάζουν αυτά που έρχονται , το έχω πει και στον Πρωθυπουργό και στους άλλους Πολιτικούς Αρχηγούς , ότι έρχονται δύσκολοι καιροί για μια σειρά γεγονότων τα οποία δεν τα πρόβλεψε η κυβέρνηση και κανένα πολιτικό κόμμα, δυστυχώς δεν άκουσε τη φωνή της λογικής, τη φωνή της «Ελληνικής Λύσης».
Εξήγησε ο κ. Βελόπουλος πως το 2020 είχε επισημαίνει στον Πρωθυπουργό ότι πρέπει να κάνουν ένα σχέδιο στήριξης του Πρωτογενούς Τομέα ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη επάρκεια και αυτάρκεια αγαθών βρώσης και εφοδιαστικής αλυσίδας , αλλά δεν άκουσαν την πρότασή τους και με την επιπρόσθετη επιβάρυνση του πολέμου στην Ουκρανία τα πράγματα οδηγούνται σε μια δυσάρεστη τροπή -όπως είπε.
«Υπάρχει ένα μείγμα ιδιαίτερα άσχημο στην Ελληνική οικονομία, τα ελλείμματα στο ασφαλιστικό, το τεράστιο χρέος του δημοσίου, το τεράστιο χρέος το ιδιωτικό που υπάρχει με τα κόκκινα δάνεια, το τεράστιο εμπορικό έλλειμμα που έχουμε ως χώρα διότι δεν παράγουμε προϊόντα και δυστυχώς η άνοδος των επιτοκίων , που είχαμε πει από το 2021 στον Πρωθυπουργό ότι θα έρθει. Η άνοδος των επιτοκίων δυστυχώς με την Fed ξεκίνησε, το σκέφτονται και οι ευρωπαϊκές τράπεζες αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορούμε να δανειζόμαστε χαμηλά επιτόκια όπως έκανε η ΝΔ και δανείστηκε 43 δις ευρώ και τα πέταξε στα σκουπίδια χωρίς παραγωγικό μοντέλο, τα πέταξε σε επιδόματα και σε φίλους και ημετέρους, κάνοντας φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες , αέρα κοπανιστό δηλαδή , τα οποία δε λύνουν το πρόβλημα το ενεργειακό της χώρας“.
Παράλληλα επισήμανε πως και ενεργειακά υπάρχει τεράστιο πρόβλημα σημειώνοντας «η κυβέρνηση εμμένει στη λογική να μην σταματάει το φόρο κατανάλωσης καυσίμων που είναι υπέρβαρο το ποσό, για να μπορούν να κερδίζουν οι φίλοι τους οι διυλιστηριάδες και αυτοί που πωλούν χονδρική την τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου αλλά και ταυτόχρονα να έχει έσοδα το κράτος».

«Κανένα στρέμμα άσπαρτο από τον Αύγουστο»
Ο Πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» έκανε λόγο για αναμορφοποίηση του παραγωγικού μοντέλου και έστειλε ένα μήνυμα κυρίως για το Ν.Σερρών και τον κάμπο του, ότι δεν πρέπει να μείνει στρέμμα άσπαρτο από τον Αύγουστο και μετά που σπέρνουν τα χωράφια οι αγρότες. “Αν ρωτήσετε έναν Αθηναίο Υπουργό ή τον Πρωθυπουργό ή τους αρχηγούς τον κομμάτων δεν ξέρουν πότε σπέρνουν τα χωράφια, εμείς επιμένουμε σε αυτό κυρίως καλαμπόκια για ζωοτροφές , για κριθάρι σιτάρι μαλακό για την καθημερινή μας επιβίωση και διαβίωση”.

«Βέλη» σε κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ
Ο κ. Βελόπουλος άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και στο ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ τονίζοντας πως η «Ελληνική Λύση» είναι η μόνη λύση για τον τόπο αφού όπως υποστήριξε υπάρχει ένα πολιτικό σύστημα που ζει σε γυάλινο κόσμο και δεν ενδιαφέρεται για την περιφέρεια και τον πολίτη «έχουμε ένα πολιτικό σύστημα που ζει στον κόσμο του , στο γυάλινο κόσμο του, η κυβέρνηση κοιτάει να κάνει δουλειές, οι άλλοι δύο κοιτάνε να κάνουν τα συνέδριά τους για να συσπειρώσουν τον κόσμο τους και δεν τους ενδιαφέρουν οι υπόλοιποι Έλληνες. Εμένα με ενδιαφέρει ο Έλληνας ανεξαρτήτου κόμματος, είναι δύσκολα τα πράγματα και τα δύσκολα γίνονται εύκολα εάν οργανωθείς , προγραμματίσεις, σχεδιάσεις και υλοποιήσεις. Το πρόβλημα είναι ότι το Κέντρο του Κολωνακίου που το διοικούν 1000 άτομα – αυτοί είναι οι άνθρωποι που διοικούν την Ελλάδα- είναι οι ολιγάρχες και τα κομματικά στελέχη των κομμάτων, δεν ενδιαφέρονται για την περιφέρεια, δεν τους ενδιαφέρει ο πολίτης».
Υποστήριξε δε πως η ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με τον Γενάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, ενώ έστρεψε «πυρά» και σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ «Η ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με τον Γενάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή με το κόμμα του κοινωνικού φιλελευθερισμού, είναι ένα κόμμα ακρονεοφιλελεύθερο που περισσότερο έχει στραβισμό προς το ΠΑΣΟΚ παρά προς την παράταξη αυτή, από την άλλη το ΠΑΣΟΚ είναι ένας πολτός ιδεολογικός, βλέπεται ότι μαζεύουν ακόμη και τα «αδέσποτα» που είχαν φύγει προσπαθούν δηλαδή να δείξουν συσπείρωση, στον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να βρουν κεντροαριστερά, κεντροδεξιά, κεντροαριστερά , δε καταλαβαίνω εγώ προσωπικά τι γίνεται μες το μυαλό τους, εδώ χρειάζεται ψυχολόγος ή ψυχίατρος, καίγεται ο τόπος και ασχολούνται με τα εσωτερικά τους αντί να ασχοληθούν με τα εσωτερικά του Έλληνα“.

“Εμείς θέλουμε να κυβερνήσουμε”
Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο εκλογών είπε ο Οκτώβριος είναι κοντά, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του από την ανταπόκριση του κόσμου και κυρίως των νέων , λέγοντας πως η επαφή είναι συγκλονιστική, υπάρχει συνεχής επαφή με τον πολίτη, με επισκέψεις και ομιλίες σε όλη την Ελλάδα. «Εμείς δεν θέλουμε να συγκυβερνήσουμε, εμείς θέλουμε να κυβερνήσουμε» είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τη συμπλήρωση ψηφοδελτίων υποστήριξε πως θα υπάρχουν ονόματα που θα συγκλονίσουν τη χώρα, όπως και στη Σέρρες που ήδη έχει κλείσει το ψηφοδέλτιο και μάλιστα υπάρχουν επτά αναπληρωματικοί που είναι έτοιμοι να μπούνε και δε μπορούνε να τους βάλουνε.

Θερμή υποδοχή στην ομιλία του.
Στη συνέχεια πραγματοποίησε στη κατάμεστη αίθουσα του ΟΡΦΕΑ την ομιλία του καλώντας όλους τους πολίτες να συμπορευτούν πολιτικά μαζί τους για να αλλάξουν την Ελλάδα . Υποστήριξε, πως νιώθει συντοπίτης τους διότι κρατάει χρόνια η σχέση του με τις Σέρρες και τη Μακεδονία δηλώνοντας καταχειροκροτούμενος, ότι εάν είναι η «Ελληνική Λύση» κυβερνήσει, θα καταργήσει τη συμφωνία για το Μακεδονικό.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 186 επισκέπτες