Επίσκεψη στο χώρο που βρίσκεται το υπό ανέγερση νέο κλειστό Κολυμβητήριο του Δήμου Σερρών στην περιοχή του αθλητικού πάρκου Ομόνοιας της πόλης των Σερρών έκανε το πρωί της Κυριακής, 24 Μαΐου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών της Κυβέρνησης, Κώστας Καραμανλής.

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης ενημέρωσε τον Σερραίο υπουργό για το χρονοδιάγραμμα του έργου ενώ και οι δύο στις δηλώσεις τους στάθηκαν στο γεγονός ότι στην πόλη των Σερρών θα κατασκευαστεί το πρώτο βιοκλιματικό και ενεργειακά αυτόνομο Κολυμβητήριο της Ελλάδας.

Κώστας Καραμανλής: «Η πόλη θα πρωταγωνιστήσει ξανά στα αθλητικά δρώμενα»

Την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι ένα έργο που αποτελούσε, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «ντροπή» για την πόλη των Σερρών,  μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μπαίνει σε σωστές ράγες και θα κατασκευαστεί με ένα θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα εξέφρασε με δηλώσεις του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών της Κυβέρνησης, Κώστας Καραμανλής. Ο Σερραίος Υπουργός που είχε σημαντική συμβολή στην ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου είπε:   «Όπως πολύ σωστά είπε και ο Δήμαρχος βρισκόμαστε σε ένα «κουφάρι». Ένα «κουφάρι» το οποίο πλέον κλείνει 15 χρόνια. Αυτό λοιπόν που αποτελούσε μια «ντροπή» για όλη την πόλη των Σερρών, με μια καινούργια κυβέρνηση και μια καινούργια Δημοτική αρχή μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα καταφέραμε να το βάλουμε σε σωστές ράγες και το σημαντικό, πέρα από αυτά που είπε ο Δήμαρχος, είναι ότι στην ουσία εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση για να ξεκινήσει αυτό το κολυμβητήριο με ένα θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, να γίνει όπως είπε ο Δήμαρχος το πρώτο βιοκλιματικό κολυμβητήριο στην Ελλάδα το οποίο στην ουσία θα το καταστήσει το κολυμβητήριο αυτό οικονομικά βιώσιμο και δεν θα είναι ένα κολυμβητήριο το οποίο στην ουσία θα δημιουργεί τεράστια οικονομικά προβλήματα στο Δήμο. Πριν από τριάντα με σαράντα χρόνια η πόλη των Σερρών υπήρξε πρωτοπόρος σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Ήμασταν η πόλη που ζηλεύανε διότι είχαμε εδώ πέρα και κλειστό γυμναστήριο και κολυμβητήριο τις εποχές που άλλες και μεγαλύτερες πόλεις δεν είχανε τίποτα. Τις τελευταίες δεκαετίες δυστυχώς μείναμε πίσω. Σήμερα νομίζω βάζουμε μια τελεία στο να είμαστε πίσω και σιγά σιγά με τη συνεργασία εδώ άξιων ανθρώπων και στην πόλη των Σερρών και με την πρωτοβουλία του Δημάρχου ο οποίος αυτό το ζήτημα το είδε ζεστά από την πρώτη στιγμή αρχίζουμε και ξεδιπλώνουμε αρκετά και σημαντικά έργα που στην ουσία θα ξεκολλήσουν το Νομό μας από την υπανάπτυξη και σιγά σιγά και η πόλη των Σερρών θα πρωταγωνιστήσει ξανά και στα αθλητικά δρώμενα».

Αλέξανδρος Χρυσάφης: «Κολυμβητήριο πρότυπο στην Ελλάδα»

Για ένα κολυμβητήριο «πρότυπο» μίλησε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης που αφού ξενάγησε τον κ. Καραμανλή στο χώρο, στις δηλώσεις του είπε:

«Είμαστε σε έναν χώρο που ήταν παρατημένος πάνω από δέκα χρόνια. Ένας χώρος ο οποίος είχε ξεκινήσει το 2004 με αρκετές φιλοδοξίες αλλά δυστυχώς από τότε πήγαν όλα πίσω και κι έμειναν στάσιμα. Χρειάστηκε να περάσουν περίπου 15 χρόνια για να μπούνε οι βάσεις για να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί αυτό το έργο. Κι όχι μόνο να ολοκληρωθεί αλλά να αποτελέσει και ένα πρότυπο κολυμβητήριο σε όλη την Ελλάδα. Πρότυπο όσον αφορά το θέμα της ενεργειακής αυτονομίας. Αυτό το οποίο επετεύχθη και με την κυβέρνηση και την αμέριστη βοήθεια του Υπουργού μας, του κ. Καραμανλή είναι ότι καταφέραμε να χρηματοδοτηθεί μια μελέτη η οποία θα μετατρέψει το κολυμβητήριο αυτό, από τη στιγμή που έχουν δεσμευτεί επίσης και οι πιστώσεις, σε βιοκλιματικό κολυμβητήριο. Κολυμβητήριο το οποίο θα μπορεί αυτόνομα να λειτουργήσει με μικρά κόστη. Γιατί αυτό ήταν το ζητούμενο, όχι να κάνουμε έναν χώρο ο οποίος δυστυχώς δεν θα ήταν λειτουργικός, αλλά να γίνει ένας χώρος που θα τον χαίρονται οι Σερραίοι και οι Σερραίες για να καταφέρουμε να το λειτουργήσουμε. Αυτό είναι κάτι πολύ μεγάλο  το οποίο επετεύχθη.  Όπως επίσης κι όλη η βοήθεια η οποία έχουμε από τον κ. Καραμανλή, προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης αυτού του διαχρονικού οράματος, είναι καταλυτική γιατί όλο αυτό σηματοδοτεί την χρηματοδότηση και την ολοκλήρωση αυτού του έργου. Εμείς στο Δημοτικό συμβούλιο περνάμε την Τετάρτη την αποδοχή της χρηματοδότησης για τη μελέτη αυτή, της μετατροπής αυτού του κολυμβητηρίου. Θα πρέπει να πω ότι αυτό το κολυμβητήριο όχι μόνο θα είναι ενεργειακά αυτόνομο, αλλά θα είναι και το στίγμα ανάπτυξης όλου του αθλητικού πάρκου της ομόνοιας. Γιατί αυτό θα δημιουργήσει προστιθέμενη αξία, πολλαπλασιαστικά οφέλη και για νέα πρότζεκτ τα οποία έχουμε στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης μαζί με αυτό υπάρχει και η χρηματοδότηση μέσω του Φιλόδημος για το παλαιό κολυμβητήριο.  Για το κολυμβητήριο που έγινε επί Αχιλλέα Καραμανλή και ήταν το πρώτο τότε πανέμορφο κολυμβητήριο με την αρχιτεκτονική του και ευελπιστούμε με έναν νέο Καραμανλή να γίνει και αυτό το κολυμβητήριο κάνοντας τα εγκαίνια του σε δύο με τρία χρόνια, ευελπιστούμε, τρέχοντας πολύ γρήγορα τις διαδικασίες. Εντάσσουμε λοιπόν και το παλιό κολυμβητήριο στον «Φιλόδημο» για να λειτουργήσει απρόσκοπτα, ξέρετε τα προβλήματα που είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, για όσο καιρό γίνεται το νέο κολυμβητήριο. Μετά η χρήση του θα είναι για προπονητήριο και υποστηρικτικές κινήσεις».

Επίσκεψη και στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Στη συνέχεια, ο κ. Καραμανλής μετέβη στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, «την καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Σερρών. Εκεί, τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου, Γιώργος Ματθαίου, όσο και τα υπόλοιπα στελέχη της Διοίκησης της Α.Ε.

Τόσο ο Αλέξανδρος Χρυσάφης όσο και ο κ. Ματθαίου, ενημέρωσαν τον Υπουργό για όλα τα θέματα που αφορούν το Αυτοκινητοδρόμιο. Παράλληλα, του παρουσίασαν τους στόχους της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση του Αυτοκινητοδρομίου, μιας πίστας μοναδικής στο είδος της.

Απ’ την πλευρά του, ο κ. Καραμανλής, το ενδιαφέρον του οποίου είναι συνεχές για το Αυτοκινητοδρόμιο, δεσμεύτηκε να το στηρίξει, καθώς αποτελεί πόλο έλξης για αθλητές απ’ όλα τα Βαλκάνια, αναδεικνύοντας το Νομό Σερρών και συμβάλλοντας σημαντικά στη στήριξη της τοπικής μας οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έζησε τη μοναδική εμπειρία της βόλτας στο Αυτοκινητοδρόμιο σε υψηλές ταχύτητες, ως συνοδηγός σε αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Τέλος, η επίσκεψη του κ. Καραμανλή στην πίστα, ολοκληρώθηκε μέσα σε εγκάρδιο κλίμα, με τη Διοίκηση του Αυτοκινητοδρομίου να του παραδίδει αναμνηστικά δώρα για εκείνον και την οικογένειά του.

Να σημειωθεί πως, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών στο Κολυμβητήριο και το Αυτοκινητοδρόμιο, το «παρών» έδωσαν (μεταξύ άλλων): ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, Βασίλης Κατιρτζόγλου, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών, Σπύρος Μισιρλής, ο Αντιδήμαρχος Έργων-Υποδομών, Πολιτικής Προστασίας-Παλλαϊκής Άμυνας και Πολεοδομίας, Γιώργος Νυχτοπάτης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Παναγιώτης Καρακολίδης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Πολιτισμού, Σωτηρία Πάνου-Αναστασιάδου, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Οικονομίας και Πρασίνου, Γιάννης Τουρτούρας, η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ., Χρυσάνθη Παλάζη και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Βασίλης Παπαβασιλείου.


Διαβάστε επίσης: