serreslife

Πρόβλημα στεγανότητας έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών που στεγάζεται σε ένα από τα κτήρια του παλαιού Νοσοκομείου. Βλάβη στην στέγη του κτηρίου έχει σαν αποτέλεσμα μετά από κάθε βροχή να γεμίζουν με νερό τμήματα της κλινικής.
Σύμφωνα με καταγγελίες του τμήματος Υγείας του ΠΑΜΕ Σερρών η κατάσταση γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη, τόσο για τους νοσηλευόμενους ασθενείς, όσο και για το προσωπικό της Ψυχιατρικής Κλινικής και θα επιδεινωθεί αν δε δοθεί άμεσα λύση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ: «Αυτό είναι το αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης στο χώρο της Υγείας, που έχει οδηγήσει σε κακοσυντηρημένα κτήρια, επικίνδυνα για ασθενείς και προσωπικό. Η κατάσταση επιδεινώνεται καθώς ο τομέας της συντήρησης εκχωρείται σταδιακά σε ιδιώτες, καθώς δε γίνονται πλέον προσλήψεις στην τεχνική υπηρεσία και η «συντήρηση» γίνεται από ιδιώτες όποτε προκύψει πρόβλημα και εφόσον το Νοσοκομείο έχει την οικονομική δυνατότητα να καλύψει το κόστος».

Να θυμίσουμε πως στο παρελθόν η Ψυχιατρική κλινικής στεγαζόταν σε ιδιωτικό κτήριο με αποτέλεσμα το κόστος να είναι πολύ μεγάλο για τους ασθενείς. Ωστόσο χάρις σε ενέργειες της προηγούμενης διοίκησης που αξιοποίησε το πρόγραμμα «Ψυχαργό» μεταφέρθηκε στο παλαιό νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο τις 22 Οκτωβρίου στις 18:30 στην Πλατεία Ελευθερίας και προετοιμάζουμε την απεργία στις 12 Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:


swa

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 586 επισκέπτες