Το Επιμελητήριο Σερρών σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδευτικής & Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) Σερρών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει για 5η συνεχόμενη χρονιά τον Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας για το σχολικό έτος 2018-2019 με τίτλο «Μαθητών Επιχειρείν», με τη στήριξη της  Διεύθυνσης Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού – Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας).

    Στο Διαγωνισμό θα συμμετάσχουν ομάδες μαθητών των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

    Βασικός σκοπός του διαγωνισμού είναι η εξοικείωση με την έννοια της επιχειρηματικότητας και την επιχειρηματική κουλτούρα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι μαθητές να προσεγγίσουν την έννοια της επιχειρηματικότητας, διερευνώντας τις δυσκολίες και τις προκλήσεις του σύγχρονου επιχειρηματία και ταυτόχρονα να συνειδητοποιήσουν τη συμβολή της επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

    Η συμμετοχή στο Μαθητικό Διαγωνισμό κατοχυρώνεται με τη δημιουργία εργασίας (σε μορφή κειμένου, βίντεο, παρουσίασης, ιστοσελίδας ή οποιασδήποτε άλλης πρωτότυπης μορφής) η οποία θα σχετίζεται με το σχεδιασμό και την ανάπτυξη μιας εικονικής επιχείρησης.

    Οι εργασίες των μαθητικών ομάδων θα αξιολογηθούν από επιτροπή η οποία θα αποτελείται από εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Σερρών, της Διεύθυνσης Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού – Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας) και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών.

   Κατά την αξιολόγηση των εργασιών θα ληφθούν υπόψη το παραδοτέο υλικό και τα γενικότερα χαρακτηριστικά τους όπως είναι: η καινοτομία στην ιδέα, η ανταγωνιστικότητα, η πρωτοτυπία, η αξιοποίηση των τοπικών πόρων, η κοινωνική ευθύνη.

    Η παρουσίαση των εργασιών θα πραγματοποιηθεί σε ειδική ημερήσια εκδήλωση «Φεστιβάλ Μαθητικής Επιχειρηματικής Δημιουργίας» η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Σερρών την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019.

     Η ανταπόκριση των Σχολείων από όλο το Νομό Σερρών στο ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ είναι εντυπωσιακή και ξεπερνά κάθε προηγούμενο και κάθε προσδοκία, καθώς περίπου 500 μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων & Λυκείων του Ν. Σερρών μαζί με τους καθηγητές και δασκάλους τους διεκδικούν τη διάκριση στον 5ο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας και προετοιμάζονται πυρετωδώς προκειμένου να παρουσιάσουν τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα που δημιούργησαν.

    Έτσι, από το απόγευμα της Τρίτης 7 Μαΐου 2019, οπότε και θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για το Φεστιβάλ που θα γίνει την Τετάρτη 8 Μαΐου από τις 09:00 έως τις 14:00, το Επιμελητήριο θα πλημμυρίσει από τους μαθητές των Σχολείων όλων των βαθμίδων που συμμετέχουν στο ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, οι οποίοι θα προβάλουν τις επιχειρήσεις & τα προϊόντα που δημιούργησαν με κέφι, μεράκι, γνώση και πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες.

    Το «ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» κάνει περήφανη τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Σερρών, καθώς καθιερώνεται ως ένας πρωτοπόρος θεσμός, μοναδικός στην Ελλάδα, που δίνει στους μαθητές την ευκαιρία να προσεγγίσουν την έννοια της επιχειρηματικότητας, διερευνώντας τις δυσκολίες και τις προκλήσεις του σύγχρονου επιχειρηματία και ταυτόχρονα να συνειδητοποιήσουν τη συμβολή της επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. Η «καινοτομία» ξεχωρίζει στη σύλληψη των επιχειρηματικών ιδεών της φετινής διοργάνωσης που εκπέμπει μήνυμα αισιοδοξίας για την Νεανική Επιχειρηματικότητα του τόπου μας. 

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Σερρών με ιδιαίτερη τιμή σας προσκαλεί να γνωρίσετε τις Επιχειρήσεις του «Μαθητών Επιχειρείν 2019».

Τετάρτη 08.05.2019

Από τις 09:00 π.μ.

Στο Επιμελητήριο Σερρών

serreslife

Διαβάστε επίσης:Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 356 επισκέπτες

antallaktikaonline 300x200