Σύσκεψη μεταξύ των Δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, 17 Φεβρουαρίου, στην πόλη των Σερρών, στο κτήριο της πρώην ΤΕΔΚ.

Με σειρά παρεμβάσεων ύψους 9.072.867,96 ευρώ, κονδύλιο που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αναβαθμίζεται το αδρευτικό δίκτυο της Π.Ε. Σερρών, ειδικότερα στα αγροκτήματα των δήμων Σιντικής, Ηράκλειας και Σερρών.

Παράταση λίγων εβδομάδων δίνει το Κτηματολόγιο στην Ανάρτηση των Κτηματολογικών Στοιχείων για τρεις δήμους του νομού Σερρών. Η απόφαση του Κτηματολογίου ορίζει νέα ημερομηνία τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 και αφορά τους καλλικρατικούς δήμους Ηράκλειας, Σερρών και Σιντικής.

Την αντίθεση τους στο ενδεχόμενο κλεισίματος του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Νέας Ζίχνης , από 18 Οκτωβρίου, εξέφρασαν ο δήμος Νέας Ζίχνης και η τοπική κοινωνία σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο δημαρχείο παρουσία του περιφερειακού Διευθυντή της Τράπεζας Κωνσταντίνου Στάσα, του Διευθυντή του υποκαταστήματο, εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου της περιοχής, και των αντιδημάρχων κυριών Γκαλαπη και Καλαποτλή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο δήμαρχος Ν. Ζίχνης Παντελής Μπόζης επεσήμανε πως αν η τράπεζα εμμένει στην θέση της τότε ο δήμος όσο και οι έμποροι και οι κάτοικοι θα αποσύρουν τις καταθέσεις τους από την τράπεζα.

Πρότεινε την λειτουργία του υποκαταστήματος με λιγότερο προσωπικό , σήμερα εργάζονται τέσσερα άτομα ή και την λειτουργία κάποιες ημέρες της εβδομάδας.

Ο δήμαρχος αναμένει την απάντηση της Τράπεζας.

Αξίζει να αναφέρουμε πως πριν από λίγες εβδομάδες η Τράπεζα Πειραιώς έβαλε λουκέτο στο υποκατάστημα της, στην Αλιστράτη.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Λεωνίδας Κασάπης

Την απόφασή του να μετατρέψει, μαζί με τους συνεργάτες του, το Δήμο Βισαλτίας σ’ έναν ζωντανό, σύγχρονο και αποτελεσματικό οργανισμό διατράνωσε ο νέος δήμαρχος κ. Αθανάσιος Μασλαρινός κατά την ορκωμοσία του ιδίου και των νέων μελών του δημοτικού συμβουλίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο.

Ορκίσθηκαν το πρωΐ του Σαββάτου 31 Αυγούστου 2019 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, ο δήμαρχος κ. Δημήτριος Νότας και τα μέλη του νέου δημοτικού αλλά και των τοπικών συμβούλων Δήμου Εμ. Παππά.

Ορκίστηκαν την Παρασκευή, ο νέος δήμαρχος Νέας Ζίχνης κ. Παντελής Μπόζης και το δημοτικό συμβούλιο, ενώπιον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, ενώ την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου και Λευτέρης Αβραμάκης, οι νέοι δήμαρχοι του νομού μας, Σερρών κ. Αλ. Χρυσάφης και Βισαλτίας κ. Αθ. Μασλαρινός και ο δημοτικός σύμβουλος Σερρών κ. Κων. Δινάκης.

Το βράδυ της Παρασκευής 23 Αυγούστου 2019 πραγματοποιήθηκε στη κατάμεστη από κόσμο Πλατεία του «ΟΧΙ» στο Ροδολίβος, η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Αμφίπολης Στέργιου Φραστανλή των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου.