Όταν ό φόβος «τρυπώνει» στις ψυχές των ανθρώπων, τότε οι αντιδράσεις μπορεί να είναι ακόμη και ακραίες. Και πότε, άραγε, προκαλείται ο φόβος; Όταν ο άνθρωπος κινδυνεύει να χάσει τα κεκτημένα του. Δηλαδή, την υγεία του, την ελευθερία του και την περιουσία του.


Ένας τέτοιος φόβος «τρύπωσε» στις ψυχές των ανθρώπων, όταν οι παρολίγον διαρρήκτες αποπειράθηκαν να μπουν στα σπίτια τους, να «μαγαρίσουν» το οικογενειακό τους άσυλο και να κλέψουν την περιουσία τους.

Οι άνθρωποι, τότε, κλείνονται στα σπίτια τους, κλειδώνουν καλά τις πόρτες τους, βάζουν συναγερμούς και σιδεριές στα παράθυρά τους, γίνονται καχύποπτοι και κυρίως φοβούνται.

Σιγά-σιγά, οι άνθρωποι (και στις Σέρρες) χάνουν τη φιλοξενία τους, κοιτάζουν με δυσπιστία (ίσως και φόβο) τον κάθε άγνωστο, γεμίζουν την ψυχή τους με πανικό.

ΥΓ: Η φωτογραφία τραβήχτηκε χθες Πέμπτη(27/02) από είσοδο πολυκατοικίας της περιοχής Καλκάνη, πολύ κοντά στο κτήριο της ΔΟΥ Σερρών.

Κείμενο: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος-Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • Κι όποιον πάρει ο Χάρος … Η φωτογραφία είναι άκρως αποκαλυπτική και επιβεβαιώνει ότι ορισμένοι Έλληνες οδηγοί «πάσχουν» από οξεία ανεγκεφαλίτιδα. Στην προκείμενη περίπτωση παρατηρούμε έν...
  • Club στις Σέρρες απέκτησε η Λίβερπουλ! Έφτασε μόνο ένα κάλεσμα στο Διαδίκτυο για να βρεθούν μέσα σε δύο(2) μόλις ημέρες περισσότερα από τριάντα(30) άτομα και να συστήσουν στις Σέρρες το Σύλλογο Σερρα...
  • Βόλτα στην παλιά μου γειτονιά ! Ένα τεράστιο «μανιτάρι» μέσα στις κόκκινες κεραμοσκεπές των προσφυγικών τετρακατοικιών, φάνταζε η πρώτη οικοδομή που χτίστηκε στην οδό Πόντου πριν από περίπου τ...