Με ιδιαίτερη επιτυχία και ζωηρότατο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η ημερίδα για τη «διάδοση των αειφορικών καλλιεργητικών συστημάτων». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ροδολίβος, έδρα του ιστορικού Δήμου Αμφίπολης και μαγνήτισε το ενδιαφέρον των αγροτών, καλλιεργητών και παραγωγών της εκεί περιοχής.

Η «ΕΠΑΚΣ», δηλαδή η Εταιρεία Προώθησης Αειφορικών Καλλιεργητικών Συστημάτων παρουσίασε στο πολυάριθμο κοινό τα νέα συστήματα και τις νέες πρακτικές, που κάνουν τη παραγωγική διαδικασία βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον.
Στην ίδια εκδήλωση αναπτύχθηκε το μείζον ζήτημα της «Γεωργίας Διατήρησης των Εδαφών», το οποίο είναι ένα σύστημα αγροτικής παραγωγής, που χρησιμοποιεί μια σειρά από γεωργικές πρακτικές και τεχνικές προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις των καλλιεργειών και των τοπικών συνθηκών της κάθε περιοχής στοχεύοντας στην εξασφάλιση της αειφορίας των φυσικών πόρων(νερό, έδαφος, ενέργεια, αέρας) μέσω τριών(3) βασικών πυλώνων: Α) της ελάχιστης διατάραξης του εδάφους, Β) της φυτοποικιλότητας και Γ) της συνεχούς εδαφοκάλυψης.

Ρεπορτάζ : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

serreslife

Διαβάστε επίσης:

  • Εσείς, πόσο ελληνικά μιλάτε ; Η μαζική και αβασάνιστη εισροή ξένων λέξεων σε μία γλώσσα είναι επικίνδυνη, γιατί αλλοιώνει και νοθεύει το χαρακτήρα και τη δομή της γλώσσας. Τα Μέσα Μαζικής Επ...
  • Η ανθρωπιά στη ζωή μας ! «Πάνω από όλα να είσαι άνθρωπος», συμβουλεύει ο πατέρας το γιο, ο παππούς τον εγγονό, η μάνα την κόρη, ο δάσκαλος τους μαθητές του. Και τι σημαίνει τάχα «να είσ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 214 επισκέπτες

antallaktikaonline 300x200