Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέας Φυλής με τους δραστήριους ανθρώπους του «τόλμησαν» και πραγματοποίησαν από τις 30/06 έως τις 02/07 το «1ο Τουριστικό Συμπόσιο Δυτικού Παγγαίου – Ωδή Αμφιπόλεως». Κινήθηκαν με στοχευμένα βήματα παίρνοντας με το μέρος τους το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Αντιπεριφέρεια Σερρών και κάμποσους άλλους τοπικούς (και μη ) παράγοντες, ώστε να ακουστεί η καλώς εννοούμενη διαμαρτυρία τους για την «αδρανοποίηση» του μεγάλου αρχαιολογικού ευρήματος του Λόφου Καστά.


Όλοι συνέβαλαν με προθυμία πλην ενός: Του Δημάρχου Αμφίπολης, Κώστα Μελίτου, ο οποίος (όπως μου μεταφέρθηκε από τέσσερις διαφορετικούς ανθρώπους της εκεί περιοχής) δεν υπήρξε σύμμαχος του Συμποσίου. Οι ίδιοι άνθρωποι μου είπαν εμφατικά ότι ο Δήμαρχος δεν παρέστη σε καμία από τις δύο Συνεντεύξεις Τύπου που δόθηκαν πριν από τη διεξαγωγή του Συμποσίου, ενώ έφτασε μάλιστα στο σημείο να λάμψει διά της απουσίας του ακόμη και από την Τελετή Έναρξης του Συμποσίου την Παρασκευή 30/06/2017 εγείροντας την πρόδηλη έκπληξη ακόμη και της ίδιας της Σερραίας Υπουργού (σσ Μαρίας Κόλλια).

Αναρωτιέται εύλογα ο καθένας, τι είναι αυτό που κάνει το Δήμαρχο Αμφίπολης να απέχει από μία τέτοια εκδήλωση, στην οποία θα έπρεπε να ήταν πρωτοπόρος! Μάλιστα, τις ημέρες που εξελισσόταν το Συμπόσιο και με παρόντες υψηλούς προσκεκλημένους, επιστήμονες, αρχαιολόγους, θεσμικούς, επιχειρηματίες, ο ίδιος Δήμαρχος φρόντισε να γίνει μουσική συναυλία με ηχηρό όνομα τραγουδιστή στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αμφίπολης.
Δεν θα έγραφα τίποτα σχετικό με το ζήτημα, εάν δεν άκουγα προχθές τον Κώστα Μελίτο να μιλά σε τοπικό κανάλι και να κάνει ένα …«ανακάτεμα» των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αμφίπολης με τα ευρήματα του Λόφου Καστά. Τι έκανε πιο απλά ο Δήμαρχος; Προσπάθησε να «χωρέσει» μέσα σε μία μουσική εκδήλωση, που είναι ευνόητο για ποιους λόγους γίνεται, το θέμα της απουσίας της Πολιτείας από τη συνέχιση των εργασιών στο Λόφο.
Μικροπολιτικές σκέψεις, υποψίες και κινήσεις πρέπει να είναι μακριά από μια εκδήλωση, όπως το Συμπόσιο, που έχει ξεκάθαρα κίνητρα και στοχεύσεις.

ΠΗΓΗ : Εφημερίδα «Ελευθερία» - Ιορδάνης Ξανθόπουλος



Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 344 επισκέπτες