Πώς προέκυψε «Το δώρο»;
Ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο Δημήτρης Αποστόλου απαντούν:
«Ένα πολύ παράξενο μεσημέρι στην πλατεία Μαβίλη πίναμε καφέ και συζητούσαμε το πόσο παράξενο είναι από μια λάθος λέξη ή λάθος αφορμή να δημιουργηθεί μια παρεξήγηση μεταξύ δύο ή περισσότερων ανθρώπων. Ξαφνικά γεννήθηκε μπροστά μας ένα πράγμα που ήταν γειτονιά, μια αυλή, ένα ζευγάρι παντρεμένο... Αναρωτηθήκαμε τι αφορμή θα μπορούσες να δώσεις και ξεκίνησε από ό,τι πιο ιερό πιστεύουν οι άνθρωποι: τον γάμο. Το πιο γλυκό πράγμα που μπορείς να κάνεις για να τιμήσεις τους ανθρώπους που παντρεύονται είναι να τους κάνεις ένα δώρο. Ξεκινάς από ένα πολύ σοβαρό πράγμα και μετά το ξεδιπλώνεις... Η κωμωδία είναι η αφορμή γιατί στην ουσία παίζεται ένα πολύ μεγάλο πράγμα».


ΤΟ ΔΩΡΟ
Όταν όλοι ζητούν κωμωδία, σκέφτεσαι σοβαρά πως πρέπει να τους τη χαρίσεις. Ανακαλύψαμε λοιπόν στο «Δώρο», γέλιο, σάτιρα, ξεκαρδιστικές κωμικές καταστάσεις και σας τις δωρίζουμε.
Αφού τα δύσκολα αντιμετωπίζονται πιο εύκολα με το χαμόγελο, αποφασίσαμε κωμωδία για φέτος την Άνοιξη. Κωμωδία Ελληνική, με κώδικες γέλιου δοκιμασμένους και οικείους. «Το Δώρο» των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, είναι μια γνήσια κωμική φάρσα με ήρωες τους νεοέλληνες λίγο πριν σκάσει στα χέρια τους η μεγάλη φούσκα της πλαστικής ευμάρειας. Μεγάλα σπίτια, ακριβά αυτοκίνητα, κενό ζωής που καλύπτει η σπατάλη. Οικογενειακές και φιλικές σχέσεις έτοιμες να τιναχτούν στον αέρα για το τίποτα. Κι όλα αυτά συμβαίνουν όχι σε ένα χθες που γυρίσαμε τη σελίδα του, αλλά εξακολουθούν να ισχύουν σε πλήρη δόξα και στο σήμερα.
Δυο ζευγάρια ετοιμάζονται να πάνε στο γάμο φίλου τους. Προϋπόθεση στην προετοιμασία και ΤΟ ΔΩΡΟ. Τι βγαίνει όμως στη φόρα καθώς ψάχνουν να βρουν τι δώρο θα αγοράσουν; Μια λαμπερή κωμωδία με ήρωες όλους εμάς μπροστά στον καθρέφτη μας καθώς δένουμε τη γραβάτα μας οι κύριοι, καθώς φορούν τα κοσμήματά τους οι κυρίες.
Μια σπαρταριστή κωμωδία με γάμους, διαζύγια, έρωτες, καρδιοπάθειες απ’ τις πολλές συμπάθειες, φιλίες που τις δένει το συμφέρον, αγάπες δεμένες με μεγάλους καυγάδες, και, μεγάλες δόσεις από την τρέλα του σημερινού Έλληνα.
Αν θέλετε μια βραδιά για να γελάσετε και να το θυμάστε, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών σας την ετοίμασε και σας την παρουσιάζει με «ΤΟ ΔΩΡΟ». Ένα δώρο που μπορείτε να το απολαύσετε από την Τετάρτη 1η Μαρτίου μέχρι και την Κυριακή 19 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο «ΑΣΤΕΡΙΑ».



Πρεμιέρα: Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017
Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια» / Ώρα : 21.15΄
Παραστάσεις: 2,4,5- 10,11,12 – 17,18 & 19 Μαρτίου 2017
Συντελεστές
Σκηνοθεσία – Μουσική Επιμέλεια: Παναγιώτης Μέντης
Σκηνικά –Κοστούμια : Ηλίας Λόης
Φωτισμοί: Μιχάλης Κουβόπουλος
Παίζουν οι ηθοποιοί: Καλλιόπη Ευαγγελίδου, Γιώργος Καρύδας,
Αστερόπη Χαριτίδου, Βαγγέλης Ζλατίντσης, Ευαγγελία Δαμιανίδου.

Προπώληση Εισιτηρίων
στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»
Ώρες : 11.00΄π.μ. - 1.00΄μ.μ. & 6.00΄μ.μ. - 9.00΄μ.μ.
Τηλέφωνο κρατήσεων : 2321054755 (ώρες λειτουργίας ταμείου)
Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος 10.00 €
Μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ομαδικό ) : 8.00 €
Επιτρέπεται η είσοδος σε παιδιά άνω των 14 ετών

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:



Διαβάστε επίσης: