serreslife

Ιωαννίδης Κωνσταντίνος (Κωστής ) ένας Σερραίος από την επαρχεία Σιντικής που ποτέ δεν σταμάτησε να προσπαθεί για το καλύτερο του τόπου του και του Ελληνικού τουρισμού.

Κατάγεται από ένα ακριτικό χωριό το Άγκιστρο Σερρών ο Πατέρας του Παύλος Ιωαννίδης είναι ποντιακής καταγωγής ενώ η Μητέρα του Μαρία Ιωαννίδου του γένους Ζαχαριουδάκη κατάγεται από την Κρήτη από τον Πλάτανο Αμαρίου. Οι γονείς του υπήρξαν οικονομικοί μετανάστες στην τότε δυτική Γερμανία εκεί όπου και γεννήθηκε. Σε ηλικία 6 ετών επαναπατρίστηκε στην Ελλάδα. Οι γονείς του πριν συνταξιοδοτηθούν υπήρξαν αγρότες. Μεγάλωσε σε ένα ακριτικό χωριό το Άγκιστρο Σερρών στο οποίο διδάχτηκε το τι σημαίνει επιμονή και υπομονή. Είναι παντρεμένος με την Ινγκα Ζουρκο.

Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Ξενοδοχειακής και Γαστρονομικής σχολής του Μονάχου της Γερμανίας , επίσης έχει κάνει μεταπτυχιακό στο Λίβερπουλ της Αγγλίας στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης ,στην Ελλάδα έχει αποφοιτήσει από το τμήμα μάρκετινγκ και διαφήμισης του δημόσιου ΙΕΚ Σερρών.

Έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλά σεμινάρια και ημερίδες ξενοδοχειακής διοίκησης και τουριστικής ανάπτυξης. Επίσης έχει αξιόλογο συγγραφικό έργο.

Η επαγγελματική του εμπειρία απαρτίζετε από τη διεύθυνση επώνυμων τουριστικών επιχειρήσεων κυρίως ξενοδοχείων σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχει εργαστεί σε όλες τις βαθμίδες μια επιχειρήσεις ξεκινώντας από τη χαμηλότερη.

Είναι πολύ μεθοδικός και βασίζεται στην ομαδικότητα τον χαρακτηρίζει όμως και η λήψη άμεσων και στοχευμένων αποφάσεων. Αναλαμβάνει τις ευθύνες του και πάντα και έχει το θάρρος της γνώμης του. Πιστεύει στον εαυτό του παρά πολύ και έχει φοβερή αυτοπεποίθηση. Δεν είναι τυχαίο ότι ξεκίνησε τη καριέρα του χωρίς να έχει την υποστήριξη κάποιου στο δύσκολο χώρο του τουρισμού. Τον καταξίωσε η επιμονή του για το τέλειο αποτέλεσμα και την άψογη εξυπηρέτηση του πελάτη. Τον διακρίνει η αξιοκρατία και η τιμιότητα.

Είναι ιδιοκτήτης του Αρχοντικού του Κωστή στο Άγκιστρο Σερρών και του Εστιατορίου Δον Παμλπο .Επίσης διαθέτει και μια συμβουλευτική εταιρεία ξενοδοχειακής διοίκησης.

Υπήρξε πρωτεργάτης στη δημιουργία της αναπτυξιακής πολυμετοχικής εταιρίας των κατοίκων Αγκίστρου η οποία έχει νοικιάσει από τον δήμο Σιντικης τις ιαματικές πηγές Αγκίστρου. Η εταιρία απαρτίζεται από 270 μέτοχους με ισόποσες μετοχές όλοι κάτοικοι Αγκίστρου. Πρωταρχικός σκοπός της εταιρίας είναι η απασχόληση των κατοίκων Αγκίστρου.

Υπήρξε από τους πρώτους που κατέθεσε αγωγή κατά της τράπεζας Πειραιώς για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της Ελληνικής δικαιοσύνης.

Είναι εκλεγμένος γενικός γραμματέας του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητήριου ΕλληνοΡωσικών Σχέσεων.

Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ηγήθηκε της πολιτικής κίνησης ενεργοί νέοι Σιντικές για τον δήμο Σιντικής στον νομό Σερρών. Είναι μέλος του φυσιολατρικού συλλόγου Σιδηροκάστρου και του πολιτιστικού συλλόγου Αγκίστρου. Επίσης κατά τακτά χρονικά διαστήματα προβαίνει σε διάφορες μικρές δωρεές. Αρθρογραφεί συχνά σε τοπικά μέσα ενημερώσεις. Η σχέση του με την Εκκλησία είναι άριστη και είναι αρκετά θεοσεβούμενος. Επίσης διατηρεί άριστες σχέσεις με την ορθόδοξη Eκκλησία της κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Χάμπτον των Ηνωμένων πολιτειών .

Διαβάστε επίσης: