Σέρρες: Βρήκε γυαλί 2.1 εκατοστών στο κουλούρι και τραυματίστηκε στο στόμα

Τα χειρότερα απέφυγε ένας πολίτης στις Σέρρες, ο...

Έπεσαν σοβάδες στην είσοδο του 10ου και 24ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της (Πέμπτη 22.10) στο...

Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στις Σέρρες

Με την πρέπουσα επισημότητα και σε κλίμα εθνικής συγκίνησης τιμήθηκε στην πόλη των Σερρών η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, με την παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, των τοπικών αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων, φορέων και πλήθους πολιτών. Οι επετειακές εκδηλώσεις...


serreslife

«Μην τους αφήσετε να επιστρέψουμε στην αβεβαιότητα»

Με σαφήνεια και καθαρότητα μετέφερε από τις Σέρρες μήνυμα στήριξης στη ΝέαΔημοκρατία στις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μάκης (Μαυρουδής) Βορίδης.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Σερρών ο ΜάκηςΒορίδης επανέλαβε ότι η εκλογή αντιπροσώπων στο Ευρωκοινοβούλιο είναι κρίσιμες διότι εκλέγουν Ευρωβουλευτές που μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που παρέχει η Ε.Ε. και μεταφέρουν τη φωνή των Ελλήνων με επαρκή και πειστικό ρόλο στο κοινό μας σπίτι που είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Χαρακτήρισε εκβιαστικό και πιεστικό το δίλημμα που θέτει στο εκλογικό Σώμα ο ΣΥΡΙΖΑ «Την Κυριακή ψηφίζουμε την Δευτέρα φεύγουν» για να δημιουργήσει πολιτική ανωμαλία.
Ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι οι χαμηλές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές απέδειξαν ότι το εγχείρημα του απέτυχε. Κάλεσε τους πολίτες να απαντήσουν στο εκβιαστικό δίλημμα της δεύτερης Κυριακής των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών αλλά και των Ευρωεκλογών.


«Οι πολίτες που θέλουν την πολιτική ομαλότητα αυτοί είναι που πρέπει να αποδοκιμάσουν την αξιωματική αντιπολίτευση γιατί τους έθεσε ενώπιον αυτού του εκβιαστικού διλήμματος. Να απαντήσουν αν θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά ή αν θέλουμε να γυρίσουμε πίσω. Το 2012 στις Εθνικές εκλογές το δίλημμα ήταν Ευρώ ή δραχμή. Πως θα χρηματοδοτηθεί η χώρα; Εάν η χώρα παραμείνει στην Ευρωζώνη ή όχι; Αυτά μετά δύο χρόνια λύθηκαν με σκληρές θυσίες και με τεράστια υπομονή που έχουν επιδείξει οι πολίτες και τώρα έρχεται μία πολιτική δύναμη η αξιωματική αντιπολίτευση η οποία ξανανοίγει μόνη της χωρίς κανέναν αντικειμενικό λόγο όλα τα ζητήματα που προσπαθήσαμε δύο χρόνια να κλείσουμε. Ξαναανοίγει την συζήτηση ότι δεν θα εξυπηρετηθεί το χρέος; Άρα πως θα χρηματοδοτήσουμε τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας; Ξανανοίγει το θέμα της σταθερότητας των τραπεζών, αλλά νέος κύκλος αγωνίας και αποσταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος, συνεπώς ανοίγει η συζήτηση αν θα είμαστε στο Ευρώ ή την δραχμή ή αρχίζουν και πέφτουν νέες ιδέες στο τραπέζι όπως ο εσωτερικός αναγκαστικός δανεισμός» ανέφερε ο Μάκης Βορίδης και σημείωσε ότι το μήνυμα είναι σαφές:
«Θα γυρίσουμε πίσω, θα γυρίσουμε ξανά στην αποσταθεροποίηση της χώρας, θα αφήσουμε να διακυβευτεί αυτό που με τόσες θυσίες των πολιτών έχει κερδηθεί ή θα πάμε στην επόμενη μέρα που ήδη έχει χαράξει. Αυτό δεν είναι μία πρόβλεψη, μία προοπτική αλλά έχει αρχίσει να συμβαίνει. Για πρώτη φορά καταρτίστηκε ένας προϋπολογισμός με αναπτυξιακό πρόσημο και αποτέλεσμα το πρώτο εξάμηνο, για πρώτη φορά μετά πέντε χρόνια ύφεσης, με ρυθμούς ανάπτυξης».

 O ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει την Εθνική προσπάθεια

Ο Μάκης Βορίδης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπομόνευσε την Εθνική προσπάθεια της κυβέρνησης και ότι είναι «άξιος εκπρόσωπος του χθες, της Ελλάδας των Ελλειμμάτων, του κρατισμού, της χαμηλής ανταγωνιστικότητας, του παρασιτισμού, του δημόσιου χρέους, του δανεισμού. Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Μαΐου. Γι’ αυτό ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία ζητούν από τον Ελληνικό λαό μία καθαρή θέση για την στήριξη του προγράμματος μας και ταυτόχρονα ζητούν την ηχηρή απόρριψη του εκβιαστικού διλήμματος που θέτει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής αποσταθεροποίησης».

Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου

Διαβάστε επίσης: