Αργά, αλλά σταθερά μειωμένος, είναι μέρα με την μέρα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών. Στα 31 ανέρχονται τα νέα κρούσματα σύμφωνα με την έκθεση της Τρίτης του ΕΟΔΥ για τη διασπορά της πανδημίας.

Οι πλέον επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές παραμένουν η Π.Ε. Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια Αττικής με 607 και 401 νέα κρούσματα, αντίστοιχα, ενώ ανησυχητικά υψηλός είναι ο αριθμός των κρουσμάτων στις Π.Ε. Λάρισας και Μαγνησίας.

Φαίνεται «φως στο τούνελ»-125 οι ασθενείς με κορωνοϊό-14 διασωληνωμένοι

Διανύοντας την τέταρτη εβδομάδα καραντίνας αρχίζει να φαίνεται «φως στο τούνελ» της εξόδου από το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού που έπληξε με σφοδρότητα την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Το συγκρατημένα αισιόδοξο μήνυμα εξέπεμψε ο υπεύθυνος της Μονάδας Covid-19 του Νοσοκομείου Σερρών κ. Θεόφιλος Καλλινικίδης, με δηλώσεις του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open.

Παραφράζοντας τους στίχους τραγουδιού του Διον. Σαββόπουλου ο κ. Καλλινικίδης δήλωσε πως στα νοσοκομεία η Βόρεια Ελλάδα ανεστανάζει.

Αυτή την στιγμή στο νοσοκομείο Σερρών, που συνεχίζει να λειτουργεί σε οριακή κατάσταση, νοσηλεύονται 125 ασθενείς με κορωνοϊό και υπάρχουν 14 διασωληνωμένοι. Η εκτίμηση του διευθυντή της Μονάδας Covid-19 του Γ.Ν. Σερρών είναι πως βρισκόμαστε στην κορύφωση του δευτέρου κύματος, με την καμπύλη να οριζοντιώνεται, ίσως και να πέφτει λίγο, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει, προϊδεάζοντας ότι θα ακολουθήσει και τρίτο κύμα.

Αυτή την στιγμή στο νοσοκομείο Σερρών παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων, των νοσηλευομένων, των προσερχομένων με σοβαρά προβλήματα αλλά και μείωση των εισαγωγών.

Ωστόσο, ο κ. Καλλινικίδης προβλέπει ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των διασωληνωμένων, καθώς αναμένει ότι θα επιδεινωθεί η κατάσταση κάποιων από τους 125 νοσηλευόμενους ασθενείς.

Αυτή τη στιγμή ο νεαρότερος ασθενής με κορωνοϊό που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σερρών είναι 33 ετών και ο μεγαλύτερο 100.

Διαβάστε επίσης:

  • Π.Ε. Σερρών: 9 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 9 ανέρχονται σήμερα τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Π.Ε.Σερρών, σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την Covid-19 του ...
  • Π.Ε. Σερρών: Μόλις 2 τα νέα κρούσματα covid-19 Σταθερά σε χαμηλά μονοψήφια νούμερα καταγράφεται η διασπορά της πανδημίας στην Π.Ε.Σερρών. Μόλις στα 2 ανέρχονται τη Δευτέρα τα νέα κρούσματα του κορονοϊού, ...
  • Π.Ε. Σερρών: 3 τα νέα κρούσματα covid-19 Μονοψήφιος παραμένει ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών την Κυριακή 24/01. Σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λο...