Κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα την Τετάρτη, ανακοίνωσε η κυβέρνηση - Παραμένουν ανοιχτά φαρμακεία και σούπερ μάρκετ - Τα νέα μέτρα

Κλειστά θα είναι από την Τετάρτη όλα τα εμπορικά καταστήματα, μικρά και μεγάλα, σε όλη τη χώρα, αποφάσισε σήμερα η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας νέα σειρά μέτρων κατά για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η αναστολή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από την Τετάρτη αλλά και ο υποχρεωτικός κατ' οίκον περιορισμός για 14 ημέρες όσων εισέρχονται στην Ελλάδα αποφασίστηκε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως ανακοίνωσε η αναπληρωτής κυβερνητική επρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, που αντικαθιστά τον Στέλιο Πέτσας ο οποίος βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό καθώς η σύζυγός του βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Παράλληλα αποφασίστηκε:

- η αναστολή της εφαρμογής του μέτρου του δακτυλίου στην πρωτεύουσα μέχρι το τέλος Απριλίου

- η αναστολή για δύο εβδομάδες από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο οι ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για τέλεση απαραίτητων μυστηρίων με τον απαραίτητο κόσμο

Παράλληλα η Αρ. Πελώνη ανακοίνωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και του ζήτησε να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτηων μυστηρίων με τον απαραίτητο κόσμο. «Καλούμε και τους επικεφαλής των άλλων δογμάτων να ακολουθήσουν τις συστάσεις αυτές και για τους χώρους λατρείας των άλλων δογμάτων».

Διαβάστε επίσης:Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 293 επισκέπτες

antallaktikaonline 300x200