Ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Σερρών με νέα ανακοίνωσή του την Δευτέρα το πρωί, διευκρινίζει ότι η απόφασή του για το κλείσιμο των καταστημάτων δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Εναπόκειται στους ίδιους τους εμπόρους και επιχειρηματίες ν' αποφασίσουν αν θα κλείσουν τα καταστήματά τους. Ο Εμπορικός Σύλλογος, πάντως, από την πλευρά του θέτει όλους ενώπιον των ευθυνών τους απέναντι στον κίνδυνο εξπαλωσης της πανδημίας. Προειδοποιεί, δε, ότι το κόστος από το κλείσιμο των καταστημάτων θα είναι μικρότερο από εκείνο που θα προκύψει αν υπολειτουργούν τα καταστήματα.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

"Μετα την ανακοινωση της αποφασης της Διοικησης του Εμπορικού Συλλόγου Ν Σερρών για το καθολικο κλεισιμο των καταστηματων λαβαμε πολλα τηλεφωνα και μηνύματα. Υποχρεωση μας ειναι να ενημερωσουμε οτι : οι Εμπορικοί Σύλλογοι μπορούν ΜΟΝΟ να προτείνουν το κλείσιμο, χωρίς όμως να δεσμεύουν κανέναν συνάδελφο στο τι θα κάνει στο κατάστημά του.
Αυτήν τη χρονική στιγμή καλούμαστε ως πολίτες, έμποροι και επιχειρηματίες, να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο της επέκτασης της πανδημίας. Μίας κατάστασης άνευ προηγουμένου.

Οφείλουμε και εμείς, ως ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας, δείχνοντας αλληλεγγύη και υπευθυνότητα να συμβάλλουμε σε αυτήν την προσπάθεια για να προστατέψουμε την υγεία των οικογενειών μας, των εργαζομένων, αλλά και των πελατών μας.
Καλούμε την κυβέρνηση να μας προστατεύσει και να λάβει άμεσα την απόφαση για το καθολικό κλείσιμο όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου, όπως έπραξε και με άλλους κλάδους. Φυσικά η απόφαση αυτή, πρέπει να συνοδεύεται από συγκεκριμένα υποστηρικτικά μέτρα στήριξης αυτών.
Όσο πιο γρήγορα κλείσουν τα καταστήματα, το όποιο κόστος σίγουρα θα είναι μικρότερο, σε σχέση με αυτό που θα προκύψει εάν συνεχίσουμε να υπολειτουργούμε.
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ Ή ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ.
ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ".


Κλειστά προτείνει να είναι τα εμπορικά καταστήματα στις Σέρρες σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών που στάλθηκε την Κυριακή 15/3.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ν ΣΕΡΡΩΝ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊου κάνει επιτακτική την ανάγκη να μείνουμε όσο περισσότερο γίνεται στο σπίτι. Η συνεχής και ταχεία εξάπλωση του έχει μεταβάλει τόσο την καθημερινότητα του επιχειρηματικού κόσμου όσο και των Σερραίων πολιτών.
Ως Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών αναγνωρίζουμε ότι προτεραιότητα έχει η υγεία του προσωπικού μας, των πελατών μας και των οικογενειών μας. Οφείλουμε λοιπόν να λάβουμε ενεργά μέρος στην προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης του κορωνοϊού. Η υγεία και το κοινό καλό είναι πέρα και πάνω από όλα.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Σερρών, παρακολουθώντας τις εξελίξεις, προτείνει το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων των Σερρών από τη Δευτέρα 16/3/2020.


Θα σταλεί εκ νέου ενημέρωση.
Καλούμε τα πολυκαταστήματα να σεβαστούν την κρίσιμη αυτή κατάσταση και να μην προβούν σε κινήσεις αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρηματιών αλλά και των εργαζομένων.
Η συγκεκριμένη πρόταση δεν αφορά τα Σούπερ Μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία, που όπως ανήγγειλε η κυβέρνηση παραμένουν ανοιχτά.
Πρέπει να αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα, σεβασμό και κοινή γραμμή αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, ώστε να βγούμε όσο το δυνατόν πιο «ανώδυνα» από την κρίση αυτή που κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος
Μηλίγκα Κυριακή

Διαβάστε επίσης:Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 314 επισκέπτες

antallaktikaonline 300x200